Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Operatie micsorare stomac

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

23/12/2017 Uncategorized 0

 

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Dupa gastric sleeve pot aparea o serie de probleme postoperatorii. Ar fi ideal sa tineti legatura cu chirurgul bariatric pentru a depăși mai ușor aceste inconveniente.

Greata și stările de voma

Sunt cauzate în general de faptul ca mâncați prea repede, prea mult, sau  pentru ca beți lichide în timpul meselor. Daca vi se pare ca nu au legătura cu mesele, atunci consultați-va cu chirurgul.

Gustul neplăcut din gura

Este ceva comun imediat postoperator și dispare în mod normal după câteva săptămâni. 

Apetitul diminuat și modificarea preferințelor alimentare

Este firesc ca după operație sa nu va fie foame, și sa vi se para diferit gustul alimentelor. Trebuie sa consumați alimente, pentru a va asigura o nutriție echilibrata, și pentru a preveni complicațiile.

Balonarea după gastric sleeve

Comuna după intervenția bariatrica, în special în timpul primelor săptămâni. Uneori, poate fi un semn de intoleranta la lactoza.

 Căderea parului

Acest lucru se întâmpla la 3 – 6 luni de la data intervenției. Dupa aceasta perioada, parul se regenerează. Motivele pot fi multiple: de la stresul cauzat organismului de intervenție, la scăderea ponderala rapida, asociate cu o dieta deficitara pe termen lung (deficienta de proteine, fier, zinc, acizi grași esențiali). Suplimentele de vitamina H (Biotina) pot fi indicate de către chirurg. De asemenea, asigurați-va ca va hidratați suficient, mâncați suficiente proteine, iar nivelul fierului si zincului sunt bune.

Deshidratarea după gastric sleeve

Apare în cazul în care nu sunteți  hidratat suficient (1 litru în primele zile postoperator, apoi din ce in ce mai mult, pana la 2 litri). Principalele semne ale deshidratării sunt amețeala, dureri de cap, letargie, greata, limba încărcata și urina de culoare mai închisa.

Excesul de piele după gastric sleeve

Daca pierdeti în greutate rapid și mult, apare în mod normal și pielea în exces, dar cât de multa, depinde de mai multi factori: câte kilograme ați pierdut, zona corporala, vârsta, factorii genetici și chiar sexul. Exista metode prin care puteți minimiza aspectul de piele lăsată (masajul și exercițiile fizice de exemplu), dar numai chirurgia estetica va ajuta sa rezolvați problema. Momentul unei intervenții estetice este în strânsa legătură cu scăderea în greutate. Indicat este, sa cereți părerea chirurgului bariatric înainte de a lua o astfel de decizie.

Sarcina după gastric sleeve

Majoritatea chirurgilor recomanda evitarea sarcinii în primele 12 luni după operația de gastric sleeve. O sarcina în aceasta perioada, poate aduce complicații și deficiente, atât viitorului copil, cât și dumneavoastră. Din acest motiv, trebuie sa luați măsuri pentru a preveni o eventuala sarcina. Este de reținut ca pierderea rapida în greutate va creste nivelul de fertilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button