Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Operatie micsorare stomac

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

23/12/2017 Uncategorized 0
Dupa gastric sleeve

 

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Dupa gastric sleeve pot aparea o serie de probleme postoperatorii. Ar fi bine sa tineti legatura cu chirurgul bariatric pentru a le depasi mai usor.

Caderea parului

Acest lucru se intampla intre 3 si 6 luni de la data interventiei. Dupa aceea parul se regenereaza. Motivele pot fi multiple: de la stresul cauzat organismului de interventie , la scaderea rapida in greutate, asociate cu o dieta deficitara pe termen lung (deficienta de proteine, fier, zinc, acizi grasi esentiali). Suplimentele de vitamina H (Biotin) pot fi indicate. De asemenea asigurati-va ca va hidratati suficient, mancati suficiente proteine, iar nivelul fierului si zincului sunt bune.

Greata si starile de voma

Sunt cauzate in general de faptul ca mancati prea repede, prea mult, sau beti lichide in timpul meselor. Daca nu au legatura cu mesele atunci consultati-va medicul.

Gustul neplacut din gura

Este ceva comun imediat dupa operatie si ar trebui sa dispara dupa cateva saptamani.     

Deshidratarea dupa gastric sleeve

Apare in cazul in care nu sunteti  hidratat suficient (1 litru in primele zile postoperator, apoi din ce in ce mai mult, pana la 2 litri). Principalele semne ale deshidratarii sunt ameteala, dureri de cap, letargie, greata, limba incarcata si urina de culoare mai inchisa.

Apetitul scazut si schimbarea preferintelor alimentare

Este firesc ca dupa operatie sa nu va fie deloc foame si sa vi se para diferit gustul alimentelor. Trebuie sa manancati pentru a va asigura o nutritie echilibrata si pentru a preveni complicatiile.

Balonarea dupa gastric sleeve

Comuna dupa interventia bariatrica, in special in timpul primelor saptamani. Poate fi un semn de intoleranta la lactoza.

Pielea in exces

Daca pierdeti in greutate foarte mult, apare in mod normal si pielea in exces, dar cat de multa, depinde de mai multi factori: cate kilograme ati pierdut, zona corporala, varsta, factorii genetici si chiar sexul. Exista metode prin care puteti minimiza aspectul de piele lasata, dar numai chirurgia estetica va ajuta sa rezolvati problema. Printre aceste metode se afla masajul si exercitiile fizice. Momentul operatiei estetice este in stransa legatura cu scaderea in greutate. Indicat este sa cereti parerea chirurgului bariatric inainte de a lua o astfel de decizie .

Sarcina dupa gastric sleeve

Majoritatea chirurgilor recomanda evitarea sarcinii in primele 12 luni dupa operatia de gastric sleeve. O sarcina in aceasta perioada poate sa va aduca complicatii si deficiente atat bebelusului cat si dumneavoastra. Din acest motiv trebuie sa luati masuri pentru a preveni o eventuala sarcina. Atentie : pierderea rapida in greutate va creste nivelul de fertilitate.

 

Lasă un răspuns