Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Operatie micsorare stomac

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

23/12/2017 Uncategorized 0

 

Probleme postoperatorii dupa gastric sleeve

Dupa gastric sleeve pot aparea o serie de probleme postoperatorii. Ar fi ideal sa tineti legatura cu chirurgul bariatric pentru a depasi mai usor aceste inconveniente.

Greata si starile de voma

Sunt cauzate in general de faptul ca mancati prea repede, prea mult, sau  pentru ca beti lichide in timpul meselor. Daca vi se pare ca nu au legatura cu mesele, atunci consultati-va cu chirurgul.

Gustul neplacut din gura

Este ceva comun imediat postoperator si dispare in mod normal dupa cateva saptamani. 

Apetitul diminuat si modificarea preferintelor alimentare

Este firesc ca dupa operatie sa nu va fie foame si sa vi se para diferit gustul alimentelor. Trebuie sa consumati alimente, pentru a va asigura o nutritie echilibrata si pentru a preveni complicatiile.

Balonarea dupa gastric sleeve

Comuna dupa interventia bariatrica, in special in timpul primelor saptamani. Uneori, poate fi un semn de intoleranta la lactoza.

 Caderea parului

Acest lucru se intampla intre 3 si 6 luni de la data interventiei. Dupa aceea parul se regenereaza. Motivele pot fi multiple: de la stresul cauzat organismului de interventie, la scaderea ponderala rapida, asociate cu o dieta deficitara pe termen lung (deficienta de proteine, fier, zinc, acizi grasi esentiali). Suplimentele de vitamina H (Biotina) pot fi indicate de catre chirurg. De asemenea, asigurati-va ca va hidratati suficient, mancati suficiente proteine, iar nivelul fierului si zincului sunt bune.

Deshidratarea dupa gastric sleeve

Apare in cazul in care nu sunteti  hidratat suficient (1 litru in primele zile postoperator, apoi din ce in ce mai mult, pana la 2 litri). Principalele semne ale deshidratarii sunt ameteala, dureri de cap, letargie, greata, limba incarcata si urina de culoare mai inchisa.

Excesul de piele dupa gastric sleeve

Daca pierdeti in greutate rapid si mult, apare in mod normal si pielea in exces, dar cat de multa, depinde de mai multi factori: cate kilograme ati pierdut, zona corporala, varsta, factorii genetici si chiar sexul. Exista metode prin care puteti minimiza aspectul de piele lasata (masajul si exercitiile fizice de exemplu), dar numai chirurgia estetica va ajuta sa rezolvati problema. Momentul unei interventii estetice este in stransa legatura cu scaderea in greutate. Indicat este sa cereti parerea chirurgului bariatric inainte de a lua o astfel de decizie.

Sarcina dupa gastric sleeve

Majoritatea chirurgilor recomanda evitarea sarcinii in primele 12 luni dupa operatia de gastric sleeve. O sarcina in aceasta perioada poate aduce complicatii si deficiente atat viitorului copil, cat si dumneavoastra. Din acest motiv trebuie sa luati masuri pentru a preveni o eventuala sarcina. Este de retinut ca pierderea rapida in greutate va creste nivelul de fertilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *