Despre Gastric Sleeve

Operatie micsorare stomac

Despre Gastric Sleeve

21/05/2019 Uncategorized 0
operatie gastric sleeve

Despre Gastric Sleeve


Greutatea corporală suplimentară aduce mereu probleme suplimentare. Rezolvarea permanentă a obezității a fost dificila până la apariția operațiilor de scădere în greutate. Astăzi însă scenariul s-a schimbat drastic. Procedurile bariatrice îmbunătățesc viața în moduri mult mai bune ca oricând. Să discutăm despre un astfel de procedeu chirurgical: gastric sleeve.

Ce este operatia de micsorare a stomacului (gastric sleeve)?

Operația de micsorare a stomacului este o procedură de scădere în greutate care funcționează pe principiul restricției. Principiul de restricție ajută la reducerea efectivă a greutății prin limitarea cantității de alimente consumate în organism. Se face prin eliminarea a aproximativ 70-90% din stomac cu ajutorul unei interventii chirurgicale laparoscopice. Doar un mic rezervor gastric, “de forma unei banane” s este lăsat intact.

Cum faciliteaza gastric sleeve pierderea in greutate?

După cum s-a menționat deja, intervenția chirurgicală îndepărtează cea mai mare parte a stomacului. Punga gastrica nou creata prin interventia laparoscopica va putea contine doar intre 10 si 20 % din cantitatea de alimente pe care o consuma pacientul inaintea operatiei bariatrice. După operație, persoana nu mai poate mânca la fel de mult ca înainte, chiar dacă dorește.

Cum influențează micsorarea stomacului hormonii care produc senzatia de foame?


Operația gastric sleeve încurajează oamenii să mănânce mai puțin decât înainte. Să înțelegem cum. Pereții interiori ai stomacului au celule care produc hormoni, și anume grelina și leptina. Grelina induce senzația de foame, în timp ce leptina induce senzația de sațietate. Când stomacul este redus, numărul acestor celule se reduce în mod semnificativ. Ca rezultat, cantitatea de hormoni de foame produsă se reduce semnificativ. Astfel, oamenii mănâncă mult mai putin atunci când mănâncă, și cu mult mai putin frecvent.

Cum este realizata procedura de micsorare a stomacului?

Chirurgia laparoscopică este o tehnică minim invazivă în care se efectuează procedura folosind câteva găuri la nivelul peretelui abdominal. Manevrele chirurgicale sunt realizate prin câteva miniincizii (4-5) în regiunea abdominală. In cavitatea abdominală se pompează puțin dioxid de carbon pentru a crea spațiu de lucru. O cameră, o sursă de lumină și alte echipamente sunt apoi introduse în interiorul cavității. Aceste imagini vizuale sunt capturate cu ajutorul camerei video și sunt proiectate pe ecran. Instrumentele pot fi mutate când este necesar. O mare parte a stomacului este îndepărtată chirurgical și scoasă din corp. Punga de stomac rămasă este sigilată cu grijă și este lăsată intactă. După ce instrumentele sunt retrase din abdomen, inciziile sunt cusute, marcând finalizarea cu succes a intervenției chirurgicale.

Cine are nevoie de gastric sleeve?


Persoanele cu probleme de obezitate sunt sfătuite să se supună unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului. Aceasta este o procedură chirurgicală extrem de eficientă împotriva obezității, și care ajută o persoană să piardă în greutate și să ducă o viață mult mai sănătoasă ca înainte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button