Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica ?

Operatie micsorare stomac

Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica ?

22/05/2019 Uncategorized 1
Intervenție bariatrica ?

Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica?

Adesea, societatea crede că doar persoanele cu obezitate morbidă ar trebui să sufere o intervenție bariatrica de micșorare a stomacului. Cu toate acestea, persoanele supraponderale ar trebui să ia în considerare chirurgia bariatrica pentru recâștigarea unui corp sănătos. În cazul în care și dvs. sunteți supraponderali și confuzi în legătură cu posibilitatea de a lua în considerare sau nu operația de obezitate, vă oferim câteva sfaturi utile.

Când ați eșuat prin exerciții și/sau dieta

În cazul în care ați făcut exerciții fizice, ați urmat diete pentru pierderea în greutate și le-ați ținut cum trebuie, dar totuși nu ați obținut un rezultat semnificativ, este evident faptul că este posibil să aveți nevoie de un remediu alternativ pentru pierderea în greutate. Pentru unii oameni, exercițiile și dieta pur și simplu nu funcționează. Chiar dacă aceste metode pot duce la scăderea în greutate, kilogramele în plus au tendința de a reveni. Aceasta se întâmpla după ce ați oprit dieta sau sportul. Astfel, alegerea unei tehnici permanente de scădere în greutate este cea mai bună alternativă.

Când aveți afecțiuni asociate

Extra kilogramele aduc multe boli asociate obezității, cum ar fi apneea de somn, tensiunea arterială crescută, diabet zaharat, osteoartrita, infertilitatea și multe altele. Pierderea în greutate printr-o operație de micșorare a stomacului, este recomandata pentru astfel de pacienți. Această abordare chirurgicală poate rezolva bolile asociate excesului ponderal.

Când suferiti de obezitate de mult timp

In cazul în care sunteți supraponderal doar de ceva timp, să spunem de câteva luni sau de câțiva ani, din cauza unor motive evidente, cum ar fi nașterea sau o intervenție chirurgicală, este adesea posibil să puteți pierde această greutate suplimentară prin metode convenționale. Cu toate acestea, în cazul în care suferiți de obezitate de aproximativ 5 ani sau mai mult, șansele dvs. de a slabi prin metode non-chirurgicale sunt mult mai puține. Se întâmplă în principal datorită metabolismului modificat al organismului. În acest caz, corpul începe să stocheze și să ardă grăsimea corporală în așa fel încât pierderea de greutate devine destul de dificilă, adesea imposibilă. Pentru astfel de oameni, o intervenție bariatrica este cea mai bună modalitate de a face față acestei situații.

În afara motivelor expuse mai sus, și dacă suferiți de obezitate, în cazul în care doriți să pierdeți în greutate repede, pentru că doriți să va întemeiați o familie sau dacă aveți o cariera pe care o urmați și nu suficient timp pentru sportul care v-ar ajuta sa slăbiți, atunci pierderea în greutate prin metode chirurgicale, este cea mai bună soluție. Deci, calculați-vă IMC (indice de masa corporala) și evaluați acești factori pentru a lua în considerare o intervenție bariatrica.

 

Un răspuns

  1. […] Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica ? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button