Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica ?

Operatie micsorare stomac

Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica ?

22/05/2019 Uncategorized 0
Interventie bariatrica ?

Când o persoana supraponderală ar trebui sa se gandeasca la chirurgia bariatrica?

Adesea, societatea crede că doar persoanele cu obezitate morbidă ar trebui să sufere o interventie bariatrica de micsorare a stomacului. Cu toate acestea, persoanele supraponderale ar trebui să ia în considerare chirurgia bariatrica pentru recastigarea unui corp sanatos. În cazul în care și dvs. sunteți supraponderali și confuzi în legătură cu posibilitatea de a lua în considerare sau nu operația de obezitate, vă oferim câteva sfaturi utile.

Când ați eșuat prin exerciții și/sau dieta

În cazul în care ați facut exercitii fizice, ati urmat diete pentru pierderea în greutate și le-ati tinut cum trebuie, dar totuși nu ati obtinut un rezultat semnificativ, este evident faptul că este posibil să aveți nevoie de un remediu alternativ pentru pierderea în greutate. Pentru unii oameni, exercitiile si dieta pur si simplu nu functioneaza. Chiar dacă aceste metode pot duce la scăderea în greutate, kilogramele în plus au tendința de a reveni. Aceasta se intampla după ce ați oprit dieta sau sportul. Astfel, alegerea unei tehnici permanente de scădere în greutate este cea mai bună alternativă.

Când aveți afecțiuni asociate

Extra kilogramele aduc multe boli asociate obezitatii, cum ar fi apneea de somn, tensiunea arterială crescută, diabet zaharat, osteoartrita, infertilitatea și multe altele. Pierderea în greutate printr-o operație de micsorare a stomacului, este recomandata pentru astfel de pacienți, deoarece această abordare chirurgicală poate rezolva aceste boli asociate excesului ponderal.

Când suferiti de obezitate de mult timp

In cazul in care sunteti supraponderal doar de ceva timp, să spunem de câteva luni sau de câțiva ani, din cauza unor motive evidente, cum ar fi nașterea sau o intervenție chirurgicală, este adesea posibil să puteti pierde această greutate suplimentară prin metode convenționale. Cu toate acestea, în cazul în care suferiti de obezitate de aproximativ 5 ani sau mai mult, șansele dvs. de a slabi prin metode non-chirurgicale sunt mult mai puține. Se întâmplă în principal datorită procesului de metabolizare modificat al organismului. În acest caz, corpului începe să stocheze și să ardă grăsimea corporală în așa fel încât pierderea de greutate devine destul de dificilă, adesea imposibilă. Pentru astfel de oameni, o interventie bariatrica este cea mai bună modalitate de a face față acestei situații.

În afara motivelor expuse mai sus, si daca suferiti de obezitate, în cazul în care doriți să pierdeti în greutate repede, pentru că doriți să va intemeiati o familie sau daca aveti o cariera pe care o urmati si nu suficient timp pentru sportul care v-ar ajuta sa slabiti, atunci pierderea în greutate prin metode chirurgicale, este cea mai bună soluție. Deci, calculați-vă IMC (indice de masa corporala) și evaluați acești factori pentru a lua în considerare o interventie bariatrica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *