Obezitatea si infertilitatea

Operatie micsorare stomac

Obezitatea si infertilitatea

31/05/2019 Uncategorized 0

Pe langa problemele medicale ce pot apare datorita obezitatii, supraponderabilitatea este cea care face mișcarea fizică mult mai dificilă. Din pacate, mulți dintre cei supraponderali, au un interes mult mai mic față de intimitate. Astfel apar si dificultatile legate de conceptia naturala, deci obezitatea si infertilitatea sunt interconectate.

Obezitatea si infertilitatea in realitate

Este un mit că obezitatea afectează numai abilitățile de fertilitate ale femeilor. Obezitatea afectează capacitatea de a avea o concepție naturală atât la bărbați, cât și la femei. La femei, afectează nivelul hormonal, rata de ovulație (o reduce semnificativ), ovulația (ovulul nu eliberează ovocitele), cat si iregularitatea menstruală si riscul crescut de avort spontan. La bărbați, obezitatea genereaza două provocări majore: un număr mai mic de spermatozoizi și cel mai probabil o disfuncție erectilă.

Minunile medicinei moderne, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV) și alte tehnici de reproducere umana asistată, sunt destul utile pentru persoanele care au dificultati in a concepe natural un copil. Totusi, obezitatea complică si acest lucru. Șansa de succes prin intermediul acestor tehnici, este mult mai mica pentru persoanele care au un indice de masa corporala (IMC) de peste 30. De altfel, multor paciente cu obezitate, care si dupa FIV (fertilizare in vitro), suferă în mod repetat de avorturi spontane, le este recomandata interventia bariatrica. Aceasta pentru a creste sansele de succes in obtinerea unei sarcini. Drept urmare, chirurgii bariatrici impreuna cu obstetricianul, recomandă adesea pierderea in greutate înainte de a încerca o concepție de succes.

Această pierdere semnificativă în greutate poate fi atinsă prin realizarea unor exerciții fizice mai intense, unei alimentatii mai sănătoase, sau dupa regim alimentar controlat de nutritionist. Cu toate acestea, persoanelor obeze care au incercat cele enumerate mai sus, dar fara rezultat, le este indicata chirurgia bariatrica (micsorare stomac- gastric sleeve, sau bypass gastric). Este deci, foarte important sa pierdeți greutatea în plus, pentru a vă câștiga bucuria pe care o ofera un copil pentru mâine.

Beneficiile chirurgiei bariatrice

Multe probleme de sănătate legate de obezitate vor fi atenuate sau chiar rezolvate dupa o interventie bariatrica:

• Diabetul zaharat de tip II
• Hipertensiunea arteriala / boala coronariană
• Osteoartrita articulațiilor 
• Apneea obstructivă de somn
• refluxul gastroesofagian / arsurile gastrice
• Infertilitatea feminina sau masculina
• Incontinența urinara in timpul efortului
• Dislipidemia (anomalii ale metabolismului lipidelor)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *