Obezitatea si infertilitatea

Operatie micsorare stomac

Obezitatea si infertilitatea

31/05/2019 Uncategorized 0
Obezitatea si infertilitatea

Pe lângă problemele medicale ce pot apare datorita obezității, supraponderabilitatea este cea care face mișcarea fizică mult mai dificilă. Din păcate, mulți dintre cei supraponderali, au un interes mult mai mic față de intimitate. Astfel apar și dificultățile legate de concepția naturala, deci obezitatea și infertilitatea sunt interconectate.

Obezitatea si infertilitatea in realitate

Este un mit că obezitatea afectează numai abilitățile de fertilitate ale femeilor. Obezitatea afectează capacitatea de a avea o concepție naturală atât la bărbați, cât și la femei. La femei, afectează nivelul hormonal, rata de ovulație (o reduce semnificativ), ovulația (ovulul nu eliberează ovocitele), cât și iregularitatea menstruală și riscul crescut de avort spontan. La bărbați, obezitatea generează două provocări majore: un număr mai mic de spermatozoizi și cel mai probabil o disfuncție erectilă.

Minunile medicinei moderne, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV) și alte tehnici de reproducere umana asistată, sunt destul utile pentru persoanele care au dificultăți în a concepe natural un copil. Totuși, obezitatea complică și acest lucru. Șansa de succes prin intermediul acestor tehnici, este mult mai mica pentru persoanele care au un indice de masa corporala (IMC) de peste 30. De altfel, multor paciente cu obezitate, care și după FIV (fertilizare in vitro), suferă în mod repetat de avorturi spontane, le este recomandata intervenția bariatrica. Aceasta pentru a creste șansele de succes in obtinerea unei sarcini. Drept urmare, chirurgii bariatrici împreuna cu obstetricianul, recomandă adesea pierderea în greutate înainte de a încerca o concepție de succes.

Această pierdere semnificativă în greutate poate fi atinsă prin realizarea unor exerciții fizice mai intense, unei alimentații mai sănătoase, sau după regim alimentar controlat de nutritionist. Cu toate acestea, persoanelor obeze care au încercat cele enumerate mai sus, dar fără rezultat, le este indicata chirurgia bariatrica (micsorare stomacgastric sleeve, sau bypass gastric). Este deci, foarte important sa pierdeți greutatea în plus, pentru a vă câștiga bucuria pe care o oferă un copil pentru mâine.

Beneficiile chirurgiei bariatrice

Multe probleme de sănătate legate de obezitate vor fi atenuate sau chiar rezolvate după o intervenție bariatrica:

• Diabetul zaharat de tip II
• Hipertensiunea arteriala / boala coronariană
• Osteoartrita articulațiilor 
• Apneea obstructivă de somn
• refluxul gastroesofagian / arsurile gastrice
• Infertilitatea feminina sau masculina
• Incontinența urinara în timpul efortului
• Dislipidemia (anomalii ale metabolismului lipidelor)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button