Obezitatea si cancerul de san

Operatie micsorare stomac

Obezitatea si cancerul de san

16/06/2019 Uncategorized 1
Obezitatea si cancerul de san

Obezitatea este o cauza de deces peste tot în lume, la fel și cancerul de san. Obezitatea nu face distincție între oameni, în funcție de criterii demografice, rasă, etnie sau alți factori, atâta timp cât aceștia urmează un stil de viață nesănătos și un regim alimentar necorespunzător. În mod asemănător, cancerul mamar, nu este pretențios în timp ce pretinde vieți pe tot globul. Uneori în apariția cancerului de san, ereditatea este factorul, alteori, stilul de viață, alteori obezitatea si cancerul de san sunt strâns legate. Drept urmare, din motive evidente, femeile au un risc mai mare de a avea cancer de sân, dar exista și bărbați, diagnosticați cu cancer de sân în ultimii ani.

Nu toți pacienții cu cancer mamar sunt obezi, și nici fiecare femeie supraponderala, nu va deveni neapărat pacienta care suferă de cancer la sân. Totuși, obezitatea prelungită a fost identificată ca si factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de san în viitor.

Legătura dintre obezitate si cancerul de san

Obezitatea este o afecțiune în care organismul începe să acumuleze grăsime excesivă în organism. Această descompunere a grăsimilor are loc în câteva regiuni, mai mul decât în celelalte. Aceste zone sunt abdomenul, coapsele, fesele, brațele, șoldurile și sânii, predominant la femei, dar și la bărbații cu obezitate morbida, care au și conturul pieptului disproporționat de mare. Glandele mamare sunt organe prezente la ambele sexe, dar devin mai proeminente la femei în timpul pubertății. Este normal ca și cantitatea de țesut mamar să crească în timpul sarcinii și în timpul alăptării. Obezitatea și cancerul de san sunt interconectate. Când o persoana începe sa câștige mai multă greutate corporală, crește și glanda mamara. Astfel, șansele acestei persoane de a dezvolta o malignitate, un cancer la nivelul sânului.

Mulți dintre pacienții diagnosticați cu cancer de sân sunt, de asemenea, si obezi clinic. De altfel multe alte tipuri de cancer s-au dovedit a fi asociate cu obezitatea prelungită. Este important ca fiecare persoană sa manifeste grija în raport cu greutatea corporală. Obezitatea prelungita crește riscul apariției a numeroase neoplazii. Dacă regimul alimentar, și exercițiile fizice nu pot controla excesul ponderal, atunci o intervenție chirurgicala bariatrica ( gastric sleeve, by-pass gastric) poate fi de mare ajutor.

 

Un răspuns

  1. […] luati in discutie. Astfel,  alimentatia bogata in grasimi animale, fumatul si consumul de alcool, obezitatea pot determina un tip de pattern metabolic pe care grefarea unui cancer e mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button