Diabetul si obezitatea

Corelația dintre diabet și obezitate

Obezitatea este o afecțiune medicala care nu vine niciodată singură. Studiile arată că obezitatea aduce și alte complicații. Acestea includ apneea în somn, hipertensiunea arterială, complicațiile cardiovasculare, osteoartrite, dificultăți în concepția naturală și multe altele. Cu toate acestea, unul dintre cele mai răspândite efecte secundare ale obezității rămâne diabetul zaharat. Acesta necesită un tratament amplu și pentru o perioada îndelungata de timp.
Este deci important sa înțelegem ce înseamnă obezitatea și diabetul, înainte de a găsi corelația dintre cele doua și maniera prin care chirurgia obezității poate rezolva diabetul tip II.

Ce este diabetul zaharat ?

Pancreasul secreta un hormon, care reglează nivelul de zahar (glicemia) din sânge. Atunci când aceasta secreție devine dezechilibrata nivelul zahărului din sânge crește alarmant, ducând la o afecțiune numită diabet. Există 3 clasificări principale ale diabetului zaharat: tip I, tip II și diabetul gestațional (care apare numai la femeile însărcinate și de multe ori se rezolvă ușor după naștere). Dintre aceste trei tipuri de diabet, diabetul de tip II este adesea asociat obezității. Diabetul este una dintre cele mai răspândite afecțiuni medicale din întreaga lume. Este important să începeți tratamentul diabetului la timp, deoarece diabetul netratat poate duce la numeroase complicații de sănătate.

Ce este obezitatea?

Se vorbește despre obezitate atunci când un individ are un IMC (indice de masa corporala) de peste 30. Aceasta se întâmplă din cauza creșterii excesive a greutății corporale, până în momentul în care începe să afecteze activitățile cotidiene și face individul susceptibil la multe alte complicații.

Diabetul si obezitatea?

Persoanele supraponderale, sunt adesea afectate de diabet, sau cel puțin au mai multe șanse de a dezvolta diabet în viitorul apropiat. Greutatea suplimentară a corpului obliga pancreasul sa producă mai mulți hormoni pentru a regla nivelul glicemiei din sânge. Pentru a face față acestei producții suplimentare, celulele pancreatice se suprasolicită și acest mecanism eșuează, datorita suprasolicitării. Ca și rezultat, multe persoane supraponderale sau obeze cad în capcana diabetului. De multe ori, pot fi văzute și efectele inverse. Mulți pacienți cu diabet zaharat, în special cei cu diabet zaharat de tip II, încep să crească în greutate, ajungând la supraponderabilitate sau obezitate în viitor.

Cum ajuta chirurgia bariatrica?

Chirurgia obezității ajuta la rezolvarea atât a problemelor de greutate, cât și la ameliorarea diabetului zaharat. Diabetul de tip II poate fi gestionat în mod eficient cu medicamente, cât și prin schimbarea stilului de viață și exerciții fizice. Cu toate acestea, majoritatea pacienților care se confruntă si cu obezitatea și cu diabetul, se află în imposibilitatea de a face ca acest lucru să se întâmple de unul singur.

Din fericire, miracolele medicale moderne, cum ar fi operația de scădere în greutate prin micsorarea stomacului, vă pot ajuta să le rezolvați pe amândouă. Chirurgia scăderii ponderale este considerata un tratament avansat al diabetului zaharat. Tratamentul chirurgical al obezității este o procedură avansată care face schimbări permanente în tractul digestiv. Chirurgia bariatrica ajută individul să obțină o pierdere semnificativă în greutate. De asemenea, ajută la ameliorarea diabetului tip II și, drept urmare, mulți indivizi au devenit familiarizați cu această procedură chirurgicala în tratarea diabetului.

Pe langa rezolvarea diabetului zaharat, intervenția chirurgicală bariatrică este, de asemenea, eficientă în tratarea altor afecțiuni asociate obezității deja menționate. Cel mai mare avantaj al chirurgiei obezității este ca eficacitatea acesteia rămâne intactă, pentru tot restul vieții.
În cazul în care suferiți de diabet, și, de asemenea, dacă aveți kilograme în exces, este timpul să luați în considerare chirurgia bariatrica (micșorare stomac) pentru a remedia eficient aceste probleme medicale.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button