Diabetul si obezitatea

Operatie micsorare stomac

Diabetul si obezitatea

12/07/2019 Uncategorized 0
Diabetul si obezitatea

Corelația dintre diabet și obezitate

Obezitatea este o afecțiune medicala care nu vine niciodată singură. Studiile arată că obezitatea aduce și alte complicații. Acestea includ apneea în somn, hipertensiunea arterială, complicațiile cardiovasculare, osteoartrite, dificultati în concepția naturală și multe altele. Cu toate acestea, unul dintre cele mai răspândite efecte secundare ale obezității ramane diabetul zaharat. Acesta necesită un tratament amplu si pentru o perioada indelungata de timp.
Este deci important sa înțelegem ce înseamnă obezitatea și diabetul, înainte de a găsi corelația dintre cele doua și maniera prin care chirurgia obezitatii poate rezolva diabetul tip II.

Ce este diabetul zaharat ?

Pancreasul secreta un hormon, care regleaza nivelul de zahar (glicemia) din sange. Atunci când aceasta secretie devine dezechilibrata nivelul zahărului din sânge crește alarmant, ducând la o afecțiune numită diabet. Există 3 clasificări principale ale diabetului zaharat: tip I, tip II și diabetul gestațional (care apare numai la femeile insarcinate și de multe ori se rezolvă ușor după naștere). Dintre aceste trei tipuri de diabet, diabetul de tip II este adesea asociat obezitatii. Diabetul este una dintre cele mai răspândite afecțiuni medicale din întreaga lume. Este important să incepeti tratamentul diabetului la timp, deoarece diabetul netratat poate duce la numeroase complicații de sănătate.

Ce este obezitatea?

Se vorbeste despre obezitate atunci când un individ are un IMC (indice de masa corporala) de peste 30. Aceasta se întâmplă din cauza cresterii excesive a greutății corporale, până în momentul în care începe să afecteze activitățile cotidiene si face individul susceptibil la multe alte complicații.

Diabetul si obezitatea?

Persoanele supraponderale, sunt adesea afectate de diabet, sau cel puțin au mai multe sanse de a dezvolta diabet în viitorul apropiat. Greutatea suplimentară a corpului obliga pancreasul sa produca mai mulți hormoni pentru a regla nivelul glicemiei din sânge. Pentru a face față acestei producții suplimentare, celulele pancreatice se suprasolicită și acest mecanism eșuează, datorita suprasolicitarii. Ca si rezultat, multe persoane supraponderale sau obeze cad în capcana diabetului. De multe ori, pot fi văzute și efectele inverse. Mulți pacienți cu diabet zaharat, în special cei cu diabet zaharat de tip II, încep să crească în greutate, ajungand la supraponderalitate sau obezitate în viitor.

Cum ajuta chirurgia bariatrica?

Chirurgia obezitatii ajuta la rezolvarea atat a problemelor de greutate cat si la ameliorarea diabetului zaharat. Diabetul de tip II poate fi gestionat în mod eficient cu medicamente, cat si prin schimbarea stilului de viață si exercitii fizice. Cu toate acestea, majoritatea pacienților care se confruntă si cu obezitatea si cu diabetul, se află în imposibilitatea de a face ca acest lucru să se întâmple de unul singur.

Din fericire, miracolele medicale moderne, cum ar fi operația de scădere în greutate prin micsorarea stomacului, vă pot ajuta să le rezolvati pe amândouă. Chirurgia scaderii ponderale este considerata un tratament avansat al diabetului zaharat. Tratamentul chirurgical al obezitatii este o procedură avansată care face schimbări permanente în tractul digestiv. Chirurgia bariatrica ajută individul să obțină o pierdere semnificativă în greutate. De asemenea, ajută la ameliorarea diabetului tip II și, drept urmare, mulți indivizi au devenit familiarizați cu această procedură chirurgicala in tratarea diabetului.

Pe langa rezolvarea diabetului zaharat, intervenția chirurgicală bariatrică este, de asemenea, eficientă în tratarea altor afecțiuni asociate obezității deja menționate. Cel mai mare avantaj al chirurgiei obezității este ca eficacitatea acesteia rămâne intactă, pentru tot restul vietii.
În cazul în care suferiti de diabet și, de asemenea, daca aveti kilograme în exces, este timpul să luati în considerare chirurgia bariatrica (micsorare stomac) pentru a remedia eficient aceste probleme medicale.

 

Lasă un răspuns