Dieta inainte de gastric sleeve (micsorarea stomacului)

Gastric sleeve

Chirurgia micsorarii stomacului (gastric sleeve) este o metodă sigură și dovedită clinic pentru reducerea greutății corporale. Procedura presupune scăderea dimensiunilor stomacului prin îndepărtarea unei mari porțiuni a acestuia. Un stomac mai mic înseamnă un apetit mai mic. Eficiența operației de micșorare a stomacului, depinde foarte mult și de dieta dumneavoastră, înainte și după operație.

Mai jos aveți prezentate câteva orientări referitoare la maximizarea scăderii greutății după o procedură chirurgicala bariatrica.

Ce este micsorarea stomacului (gastric sleeve)?

Dupa gastric sleeve (micsorarea stomacului), stomacul rămas reprezintă aproximativ 15% din volumul gastric inițial. Dimensiunile sale mici reduc pofta de mâncare și ajută la controlul greutății pe termen lung. Acest tip de chirurgie bariatrica, reprezinta o procedura permanenta. Dacă intenționați să faceți o intervenție chirurgicală bariatrica, de micșorare a stomacului, va trebui să urmați o dietă specifică și strictă, care începe evident înaintea procedurii. Dieta de dinaintea operației de gastric sleeve, are ca scop reducerea dimensiunii și greutății ficatului pentru a ușura operația. Succesul chirurgiei dumneavoastră (micsorarea stomacului), va depinde de abilitatea de a va conforma unei diete și a unui stil de viață sănătos. Echipa bariatrică va oferi informații despre dieta, și va oferi sprijin pe parcursul scăderii dumneavoastră ponderale.

Excesul ponderal

Dacă aveți un exces ponderal, ficatul dumneavoastră va fi afectat. Ficatul se găsește chiar lângă stomac, de aceea un ficat mai mare face mai dificilă operația de micsorare a stomacului, și crește riscul de complicații. Ficatul dumneavoastră se poate micșora foarte rapid. Dacă urmați o dietă strictă înaintea interveniei, ficatul se va micșora și procedura va fi mai sigură, mai rapidă și mai ușoară. O dietă înaintea gastric sleeve reduce de obicei aportul de calorii, scade consumul de carbohidrați și elimină zahărul din alimentație. Cu o săptămâna înainte de operație, este important sa aveți o dieta bogata în proteine (carne, lapte, oua), pentru ca vindecarea dumneavoastră se va realiza mai repede dacă aveți un nivel al proteinelor bun. Chirurgul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, să luați înaintea operației vitamine, pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește toți nutrienții de care are nevoie.

Dieta preoperatorie este planul dumneavoastră alimentar pentru perioada de dinaintea gastric sleeve. Este esențială pentru succesul operației din trei motive:

 • face procedura mai sigură și mai ușoară
 • dieta contribuie la reducerea depozitelor grase din jurul ficatului, ceea ce îmbunătățește accesul chirurgical la stomac
 • scade riscul de complicații.

Obezitatea crește riscul de complicații medicale în timpul și după operație. Ușoara pierdere în greutate înaintea operației poate contracara acest risc.

Dieta inaintea operatiei de micsorare a stomacului (gastric sleeve)

Va trebui sa:

 • Reduceți caloriile, în special carbohidrații. Carbohidrații sunt un contribuabil major al caloriilor la majoritatea dietelor.
 • Zaharurile rafinate, precum cele din bomboane și băuturi răcoritoare, trebuie eliminate.
 • Alte surse de carbohidrați, cum ar fi pâinea și pastele, nu sunt rele în sine, dar limitarea aportului lor poate avea un efect pozitiv asupra greutății dumneavoastră.
 • Maximizați aportul de proteine. Mâncați zilnic 60 sau mai multe grame de proteine. Surse bune de proteine includ puiul, carnea de vita, ouăle și somonul.
 • Concentrați-vă pe grăsimi sănătoase. Este un mit că toate grăsimile sunt rele pentru dumneavoastră. Grăsimile sănătoase se găsesc în alimente precum peștele, nucile și măslinele. Alte grăsimi, cum ar fi cele găsite în unt sau uleiuri, ar trebui să fie reduse.
 • Nu vă deshidratați.
 • Beti multă apă în săptămânile anterioare procedurii. Reduceți sau evitați băuturile răcoritoare și alcoolice.
 • Multe programe recomandă consumul între 800 și 1.200 de calorii pe zi în această perioadă și respectarea acestor recomandări până la două sau trei zile înaintea procedurii. Consultați chirurgul dumneavoastră pentru mai multe detalii.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button