Dieta inainte de gastric sleeve (micsorarea stomacului)

Operatie micsorare stomac

Dieta inainte de gastric sleeve (micsorarea stomacului)

02/08/2019 Uncategorized 0
Dieta inainte de gastric sleeve (micsorarea stomacului)

Gastric sleeve

Chirurgia micsorarii stomacului (gastric sleeve) este o metodă sigură și dovedită clinic pentru reducerea greutății corporale. Procedura presupune scăderea dimensiunilor stomacului prin indepartarea unei mari portiuni a acestuia. Un stomac mai mic înseamnă un apetit mai mic. Eficiența operatiei de micsorare a stomacului, depinde foarte mult si de dieta dumneavoastra, inaintea si dupa operatie.

Mai jos aveti prezentate câteva orientări referitoare la maximizarea scaderii greutatii dupa o procedură chirurgicala bariatrica.

Ce este micsorarea stomacului (gastric sleeve)?

Dupa gastric sleeve (micsorarea stomacului), stomacul ramas reprezintă aproximativ 15% din volumul gastric inițial. Dimensiunile sale mici reduc pofta de mâncare și ajută la controlul greutății pe termen lung. Acest tip de chirurgie bariatrica, reprezinta o procedura permanenta. Dacă intenționați să faceți o intervenție chirurgicală bariatrica, de micsorare a stomacului, va trebui să urmați o dietă specifică și strictă, care începe evident inaintea procedurii. Dieta de dinaintea operatiei de gastric sleeve, are ca scop reducerea dimensiunii și greutății ficatului pentru a ușura operația. Succesul chirurgiei dumneavoastra (micsorarea stomacului), va depinde de abilitatea de a va conforma unei diete și a unui stil de viață sănătos. Echipa bariatrică va oferi informații despre dieta, și va oferi sprijin pe parcursul scaderii dumneavoastra ponderale.

Excesul ponderal

Dacă aveți un exces ponderal, ficatul dumneavoastra va fi afectat. Ficatul se găsește chiar lângă stomac, de aceea un ficat mai mare face mai dificilă operația de micsorare a stomacului, și crește riscul de complicații. Ficatul dumneavoastra se poate micsora foarte rapid. Dacă urmați o dietă strictă înaintea interveniei, ficatul se va micsora și procedura va fi mai sigură, mai rapidă și mai ușoară. O dietă inaintea gastric sleeve reduce de obicei aportul de calorii, scade consumul de carbohidrați și elimină zahărul din alimentație. Cu o saptamana înainte de operație, este important sa aveti o dieta bogata in proteine (carne, lapte, oua), pentru ca vindecarea dumneavoastra se va realiza mai repede daca aveti un nivel proteic bun. Chirurgul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, să luați inaintea operatiei vitamine, pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește toți nutrienții de care are nevoie.

Dieta preoperatorie este planul dumneavoastra alimentar pentru perioada de dinaintea gastric sleeve. Este esențială pentru succesul operației din trei motive:

 • face procedura mai sigură și mai ușoară
 • dieta contribuie la reducerea depozitelor grase din jurul ficatului, ceea ce îmbunătățește accesul chirurgical la stomac
 • scade riscul de complicații.

Obezitatea crește riscul de complicații medicale în timpul și după operație. Usoara pierdere în greutate inaintea operatiei poate contracara acest risc.

Dieta inaintea operatiei de micsorare a stomacului (gastric sleeve)

Va trebui sa:

 • Reduceți caloriile, în special carbohidrații. Carbohidrații sunt un contribuabil major al caloriilor la majoritatea dietelor.
 • Zaharurile rafinate, precum cele din bomboane și băuturi răcoritoare, trebuie eliminate.
 • Alte surse de carbohidrați, cum ar fi pâinea și pastele, nu sunt rele în sine, dar limitarea aportului lor poate avea un efect pozitiv asupra greutății dumneavoastra.
 • Maximizați aportul de proteine. Mâncați zilnic 60 sau mai multe grame de proteine. Surse bune de proteine includ puiul, carnea de vita, ouăle și somonul.
 • Concentrați-vă pe grăsimi sănătoase. Este un mit că toate grăsimile sunt rele pentru dumneavoastra. Grăsimile sănătoase se găsesc în alimente precum peștele, nucile și măslinele. Alte grăsimi, cum ar fi cele găsite în unt sau uleiuri, ar trebui să fie reduse.
 • Nu vă deshidratați.
 • Beti multă apă în săptămânile anterioare procedurii. Reduceți sau evitați băuturile răcoritoare și alcoolice.
 • Multe programe recomandă consumul între 800 și 1.200 de calorii pe zi în această perioadă și respectarea acestor recomandări până la două sau trei zile înaintea procedurii. Consultați chirurgul dumneavoastra pentru mai multe detalii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *