Sforaitul si obezitatea

Operatie micsorare stomac

Sforaitul si obezitatea

12/08/2019 Uncategorized 0
Sforaitul si obezitatea

Sforaitul si obezitatea

Somnul ne întinerește și ne umple de energie pentru a putea îndeplini sarcinile zilnice. Desi puține lucruri pot întrerupe un somn bun, se întâmplă ca sforăitul să fie un motiv relativ frecvent. Sforaitul devine o problemă si mai serioasa, în special pentru persoanele supraponderale și obeze. Să înțelegem cate ceva despre sforăit și despre cum poate fi rezolvat odata cu chirurgia obezității (operatie micsorare stomac).

Ce este sforăitul?

Sforăitul reprezinta respirația zgomotoasă care se întâmplă în timpul somnului datorită vibrațiilor involuntare ale mușchiului nazal, întrerupându-se astfel căile respiratorii. Sforaitul este inofensiv dacă se întâmplă rar (pentru majoritatea oamenilor), dar necesită un tratament extensiv, dacă devine regulat si sever.

Ce se întâmplă dacă sforăitul este lăsat netratat?

Deși cei mai mulți dintre noi sforăim uneori, sforaitul trebuie să fie întotdeauna luat în serios. În cazul în care vi se spune că sforăiți destul de des și tare, ar trebui să luați măsuri imediate. Sforăitul netratat duce adesea la o afecțiune respiratorie mai severă numită apnee obstructivă de somn, în care încetați să respirați cu totul pentru o perioadă scurtă în timpul somnului. Mai mult, sforăitul afectează și persoanele care dorm în apropiere. Sforăitul nesoluționat poate face ca partenerul sau colegul de cameră să fie privat de somn. Aceasta duce și la implicații de ordin familial, sau social. In niciun caz deci, nu este înțelept să amânăm cautarea solutiei optime.

Cum poate fi tratat sforăitul cu ajutorul interventiilor bariatrice?

În cazul în care sforăiti puțin, dar se întâmplă să fiti sănătos, rezolvarea este simpla. Pierderea câtorva kilograme și unele schimbări în stilul de viață pot rezolva situatia. Cu toate acestea, dacă sunteți mult peste nivelul normal al IMC (indice de masa corporala), lucrurile devin mai complicate. Sforaitul si obezitatea sunt strans legate intre ele. Descompunerea excesivă a grăsimii în gât face foarte dificila rezolvarea problemei sforaitului prin mijloace convenționale. Tratamentul chirurgical al obezității ajută imens astfel de persoane. Chirurgia obezității se realizează prin modificări temporare sau permanente ale sistemului digestiv al organismului. Ajută individul, anatomic și hormonal, să obtina o pierdere în greutate semnificativă.

Ce alte condiții pot fi rezolvate cu chirurgia obezității?

În cazul în care vă întrebați dacă sa realizati o intervenție chirurgicală bariatrica pentru a rezolva sforăitul, trebuie să cunoașteți corect beneficiile operatiei de micsorare a stomacului. Chirurgia bariatrică nu numai că te ajută să rezolvi problema greutatii corporale excesive, dar amelioreaza si majoritatea celorlalte afecțiuni legate de obezitate, iar sforăitul se întâmplă să fie doar una dintre ele.

Ar trebui luat în considerare tratamentul chirurgical al obezității pentru problema sforăitului?

Nu există un răspuns clar pentru aceasta. Trebuie să evaluați mai întâi problema sforaitului. În cazul în care nu sunteți obezi și sforăiți doar rareori, atunci nu vorbim de o amenințare reala. Cu toate acestea, dacă sforăitul este doar una dintre numeroasele afecțiuni medicale cu care va confruntati, datorită excesului de greutate corporală, trebuie să luati măsuri mai eficiente. Pentru mai multe informații, cat si pentru realizarea unei interventii bariatrice (micsorare stomac), nu ezitați să contactați un chirurg bariatric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *