Reguli dupa interventia bariatrica

Atunci când un individ devine obez sau cu obezitate morbida, cel mai înțelept lucru este sa accepte o intervenție chirurgicală de reducere a greutății. Fiind o metoda chirurgicală, este cea mai eficientă soluție pentru pierderea semnificativă în greutate. Abordarea laparoscopica, face și mai eficient procesul de slăbire, deoarece înlătura multe dezavantaje ale tehnicii tradiționale de chirurgie deschisă.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui alt tip de intervenție chirurgicale, chirurgia bariatrică are câteva reguli de urmat. Respectarea acestor reguli după intervenția bariatrica este importantă. Aceasta, pentru a vă asigura că procedura dă cele mai bune rezultate.

Reguli dupa interventia bariatrica

Sportul regulat

Pentru ca lipsa exercițiului fizic este, de obicei, un factor major pentru obezitatea în sine, nu există niciun motiv de a repeta aceeași greșeală și după intervenție. Astfel, exercițiul fizic regulat este cea mai bună modalitate de a menține noul corp în formă. Asta nu înseamna în niciun caz realizarea de exerciții fizice cu greutăți mari, sau alergarea ore întregi pe o banda de alergare imediat după externare. De fapt, se recomandă să începeți cu exerciții simple de întindere și încălzire.

Dedicarea a minim de 20-30 de minute de exerciții fizice după intervenție, este suficienta. Nu numai că va menține sănătatea, dar va contribui și la eficacitatea procedurii. Astfel aceste reguli după intervenția bariatrica (gastric sleeve) sunt respectate.

Modificări alimentare și suplimente dietetice

După operație, medicul va permite și va încuraja consumul de apă pentru a menține corpul hidratat. În câteva zile, lichidele limpezi și băuturile fără zahăr sunt permise, urmate de mâncare pasata și, în cele din urmă, dieta solidă. Dupa gastric sleeve, pacientul trebuie să mestece mâncarea minuțios și încet. O cantitate mare de proteine în alimentație ajută la o sănătate mai bună. Și, întrucât consumul de alimente nesănătoase este adesea motivul principal al obezității, nu are niciun rost să începeți din nou cu același stil alimentar. Evident, acest lucru este valabil și pentru băuturile încărcate cu zahăr.

Porția redusă de alimente și schimbarea dietei nu deranjează prea mult și nu provoacă înfometare. Aceasta datorită dimensiunii reduse a noului stomac și a unei secreții mai mici a hormonului foamei. Chiar și cantitatea mică de mâncare face ca persoana să se simtă plină, deci adaptarea la o nouă dietă este posibila.
Vechile obiceiuri alimentare, mâncatul excesiv, nu trebuie reluate. Aceasta deoarece acest lucru va duce treptat la întinderea stomacului. Drept urmare, întreaga procedură chirurgicala va deveni inutila.

Întrucât după procedură, există modificarea dietei și datorită restricției pentru anumite alimente, organismul are nevoie de niște nutrienți suplimentari. Aceștia pot fi supliniți, prin suplimentarea multi vitaminelor, calciului, vitaminei D, B12 și fierului.

Activitatea obișnuita

Deși nu există absolut nicio restricție la nicio activitate de rutină, reluarea acestora imediat nu este o idee bună. În special activitățile precum condusul, care necesită o vigilență sporita, ar trebui evitate cel puțin în următoarele 48 de ore.
De asemenea, pacientul trebuie să aștepte aproximativ două săptămâni (sau numai după consultarea chirurgului) pentru a relua înotul, sportul viguros etc.

Mitul sindromului de dumping

Sindromul de dumping este o afecțiune medicală în care alimentele (în special glucidele) sunt procesate prea repede și se deplasează rapid spre intestin. Se caracterizează adesea prin diaree și crampe abdominale. Multe persoane cred că este inevitabil după o intervenție chirurgicală bariatrică (micsorare stomac). In realitate, afectează doar o mică parte din pacienți. Este oricum, în mare parte rezolvat odată cu schimbarea dietei.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button