Hernia si obezitatea

Operatie micsorare stomac

Hernia si obezitatea

31/08/2019 Uncategorized 0
Hernia si obezitatea

Hernia si obezitatea

Cresterea excesivă a greutatii corporale duce la o tulburare de metabolism care este cunoscută sub numele de obezitate. Obezitatea face ca individul să fie predispus la o multitudine de boli, si destul de nesănătos în multe aspecte. Obezitatea determina o predispozitie la numeroase boli. Acestea includ apneea de somn, diabetul, artrita si artroza și multe altele. Discutăm in acest articol despre o astfel de complicație, hernia, si despre corelația ei cu obezitatea.

Ce este hernia?

O hernie este o afecțiune medicală în care unele dintre organele interne împing si ies prin peretele abdominal. Acest lucru este favorizat de numerosi factori de risc, cum ar fi leziuni abdominale anterioare, interventiile chirurgicale, sarcina, exercițiile fizice intense, obezitatea. Hernia nu reprezinta o condiție medicală care poate pune viața în pericol, dar cel mai bine este să o abordați la timp, deoarece hernia netratată poate duce la complicații severe.

Cum poate predispune obezitatea la aparitia unei hernii?

Obezitatea poate duce la hernie în mai multe feluri. Să le înțelegem unul câte unul.

Corelația dintre obezitatea nerezolvată și hernie

Obezitatea duce la redistribuția grăsimilor în organism. Abdomenul este o regiune unde se depoziteaza multă grăsime și acest depozit exercită presiune. Dacă obezitatea este lăsată netratată timp îndelungat, organismul continuă să suporte presiunea imensă și, ca urmare, face ca individul să aibă o hernie în viitor. Aceasta hernie apare in zonele de slabiciune ale peretului abdominal (hernie inghinala, omblicala, femurala, epigastrica, eventratie).

Cum poate reduce chirurgia bariatrică riscul aparitiei unei hernii?

Chirurgia bariatrica are meritul de a reduce greutatea corporala definitiv. Presiunea exercitata asupra peretelui abdominal va scadea dupa micsorarea stomacului (gastric sleeve). Drept urmare, predispozitia pacientului obez de a dezvolta hernii prin zonele de slabiciune ale peretelui abdominal, va scadea semnificativ.

Una din metodele de preventie ale herniei

Evitarea creșterii în greutate peste o limită sănătoasă este cea mai bună modalitate de a evita majoritatea complicațiilor asociate obezității, implicit a herniei. Cu toate acestea, ajută foarte puțin persoanele care sunt deja supraponderale sau obeze. Pentru ei, cea mai bună modalitate de a atenua probabilitatea herniei, este realizarea unei intervenții chirurgicale bariatrice (micsorare stomac).

Operația laparoscopică a micsorarii stomacului (gastric sleeve) se realizeaza miniminvaziv, prin miniincizii, pe cale laparoscopica. Laparoscopia nu are dezavantajele asociate chirurgiei deschise, cum ar fi sângerarea, infecția, suturile (cusaturile) mari cicatrizate prost, și multe altele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *