Beneficii ale chirurgiei bariatrice

Creșterea în greutate neobișnuita este urmata de numeroase încercări de scădere ponderala – diete, exerciții fizice, modificări comportamentale și chiar folosirea unor medicamente pentru slăbit. Când nimic nu pare să funcționeze pentru a pierde acele kilograme în plus, pacienții optează pentru o intervenție chirurgicală bariatrică. În ultimii ani a existat o creștere exponențială a numărului de intervenții chirurgicale bariatrice. Sunt enumerate pe scurt în acest articol principalele beneficii ale chirurgiei bariatrice.

Creșterea longevității

Obezitatea netratata poate duce la deces, deoarece este o afecțiune medicală care este cauza principală a multor alte boli precum diabetul zaharat de tip II, hipertensiunea arteriala, boli cardiace și respiratorii. După o intervenție bariatrică, speranța de viața crește, calitatea vieții se îmbunătățește și se poate trăi mai mult în comparație cu alți pacienți cu obezitate netratată.

Lipsa sau diminuarea bolilor asociate obezității

Pacienții care trec printr-o intervenție chirurgicală bariatrică prezintă simptome reduse sau inexistente ale bolilor care coexistă cu obezitatea. Bolile legate de obezitate includ hipertensiunea arterială, apneea de somn, astmul, refluxul gastroesofagian, diabetul de tip II, bolile hepatice, bolile articulare, etc.

Îmbunătățirea statusului psihologic

Obezitatea dăunează unui individ atât din punct de vedere fizic cât și psihologic. Individul se poate confrunta cu incapacitatea de a-și controla consumul de alimente, de a face exerciții fizice sau de a urma o dietă strictă. Pierderea în greutate reenergizează indivizii și îi face să spere intr-o viață mai bună.

Calitatea vieții îmbunătățită

După pierderea semnificativă în greutate (operație gastric sleeve), este ușor să reveniți la o viață normală. Rezultatele includ îmbunătățirea formei fizice, a mobilității, a stimei de sine, a vieții sexuale.

O inima sănătoasă

Obezitatea este asociată cu hipertensiune arterială, rezistență la insulină, insuficiență cardiacă și dislipidemie. Chirurgia bariatrică (operație micșorare stomac) îmbunătățește funcția inimii și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Recuperarea rapidă

Chirurgia bariatrică este o chirurgie laparoscopica, minim invaziva, iar minim invazivitatea are beneficiile ei certe. De obicei, pacienții sunt externați la doar 3 zile după operație. Pacienții cu diabet zaharat de tip II, au un control mai bun asupra glicemiei, în următoarele 48 de ore de la operație.

Pe lângă toate beneficiile enumerate, pacienții se simt din nou bine din punct de vedere social și mai motivați ca oricând. Încrederea în sine este cel mai important ingredient al unei vieți de succes și, este ceea ce un pacient bariatric obține în doar câteva luni după operație.

(2) comentarii

DOBRISAN GHEORGHE 24/01/2020 - 7:39 am

BUNA ZIUA ,SI EU AS VREA SA FAC ACEASTA OPERATIE DE MICSORARE A STOMACULUI DAR IMI ESTE TEAMA ,NU STIU CUM SA FAC SA TREC PESTE ACEASTA FRICA

Raspunde
Stefan Tuca 25/01/2020 - 7:24 pm

Buna seara,

Va astept la o consultatie, in care sa va explic exact pasii prin care veti trece, operatia, regimul alimentar, recuperarea dupa gastric sleeve.
Numarul meu de telefon este 0723042207.

Cu stima,

Dr. Stefan Tuca

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button