Obiceiuri sănătoase după chirurgia bariatrica

Doar chirurgia bariatrică nu este suficientă pentru a vă garanta o buna stare de sănătate. În schimb, poate reprezenta un instrument eficient în demararea procesului de pierdere în greutate, și în stabilirea unor obiceiuri sănătoase după chirurgia bariatrica.

Sunteți gata să aflați mai multe despre dezvoltarea obiceiurilor sănătoase?

Stabilirea obiceiurilor sănătoase

Chirurgia bariatrică modifică fizic anatomia stomacului pentru a-i scădea capacitatea. Exista și proceduri chirurgicale mai ample, care pot, de asemenea, reorganiza tractul digestiv în ansamblu. Deoarece aceste schimbări sunt atât de fundamentale, ele necesită ajustări la fel de semnificative în dieta și stilul dumneavoastră de viața.

Stabilirea unor obiceiuri sănătoase după chirurgia bariatrica începe chiar înainte de procedura bariatrica. În timp ce pacienții își pot schimba dieta și exercițiile fizice ulterior, operația în sine are efecte dramatice asupra corpului, care pot fi dificil de gestionat pentru unii pacienți. Începerea ajustărilor chiar de dinaintea operației, poate ușura trecerea într-un stil de viață nou și crește șansele de succes.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile medicului chirurg cât mai bine posibil. Pacienții ar trebui să se angajeze să respecte recomandările medicului cât mai amănunțit.

Modificări ale dietei

Deoarece stomacul este mult mai mic după operația de gastric sleeve (micșorare stomac), sau după bypass gastric. mesele trebuie consumate în porții mai mici. Majoritatea medicilor recomandă consumul a trei – cinci mese mici pe zi, bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați. Trebuie evitate mâncărurile cu zahăr sau foarte grase. Pacienții trebuie să încerce să nu consume nimic între mese, și sa nu bea în timpul sau imediat după masa. În plus, bulele de gaz din băuturile carbogazoase sau îndulcite pot pune stomacul în pericol și ar trebui să nu existe în dieta dvs. În timp ce mâncați, este important să mâncați încet. A mesteca minuțios și a consuma cumva gândind,  vă poate face mai conștient la cât de mult ați mâncat.

În timp ce o mare parte din modificările dvs. alimentare vor presupune reducerea dimensiunilor si volumului meselor, chirurgia bariatrică vă poate afecta capacitatea de a absorbi vitaminele și nutrienții din alimente. Astfel, pacienții trebuie să adauge suplimente pentru a combate deficiențele potențiale. Anumite suplimente nutritive pot ajuta la menținerea nivelului normal de micronutrienți. În plus, în timp ce ar trebui să limitați ceea ce beți în timpul și după mese, trebuie să consumați cel puțin 2 litri de lichid în fiecare zi pentru a va păstra hidratat.

Obiceiul exercițiului fizic frecvent

Adaptarea la activitatea fizica poate fi deosebit de dificilă. Înainte de operație, mulți pacienți aveau stiluri de viață sedentare, adesea din cauza afecțiunilor asociate. Din acest motiv, este important să începeți cu exerciții simple, cum ar fi mersul, la scurt timp după operație. În lunile de după operație, medicul vă poate ghida trecerea către exerciții mai cuprinzătoare. Acestea implică de obicei exerciții cardiovasculare, antrenament de forță și întindere. Pentru cele mai bune rezultate, exercițiul fizic ar trebui să dureze cel puțin 30 de minute și să fie repetat de mai multe ori pe săptămână.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button