Regim Sleeve Gastric

Operatie micsorare stomac

Sleeve Gastric – Regim alimentar dupa interventia chirurgicala bariatrica

Regim alimentar sleeve gastric

Un regim alimentar sleeve gastric este obligatoriu pentru pacientii care au suferit o interventie de micsorare a stomacului.
1. Prima zi postoperator
Regim alimentar dupa gastric sleeve in prima zi postoperator: pe cale orală apă, supa strecurata, ceai fara zahar. Beţi lent, cu înghiţituri mici, cu pauză între înghiţituri.
2. Zilele 2 – 7 postoperator
Sunt permise alimente lichide, fără zahăr. Alimentele vor fi foarte bine mixate pentru a obţine o textură lichidă. Încercaţi să aveţi 4 – 5 mese/zi. Luaţi înghiţituri mici sau cu linguriţa. Între inghiţituri faceţi pauze. Cantităţi: Se va incuraja alimentaţia cu lingura/linguriţa şi sorbitura mică. Alimentaţie: 5 mese pe zi a 60-80 mlHidratare: Pentru episoadele de slabiciune extremă Gatorade, nu se va depaşi o sticlă la 3-4 zile. Este etapa în care pierderea ponderală este cea mai rapidă, practic 1 kg/zi.
3. Din ziua 7 postoperator pînă în ziua 14 postoperator
Alimente semisolide, mixate, fără zahar. Alimentele trebuie să aibă textura smântânii. În această fază in regimul alimentar dupa  gastric sleeve se pot reintroduce următoarele alimente:
4. Săptămâna a treia şi a patra postoperator
Puteţi consuma alimente moi, bune gatite, cu textura unei banane foarte coapte. Se vor introduce următoarele alimente: Alimentele grase, zahărul, băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice sunt interzise. Alimentele care dau balonare: varza, fasolea, porumb, brânzeturile fermentate sunt de evitat, fiind sursă de disconfort digestiv.
5. După prima lună
Puteti consuma alimente solide. Puteti avea o alimentaţie echilibrată.
Reguli generale pentru un regim alimentar sleeve gastric

Contacteaza-ma acum!