Sleeve gastric

Operatie micsorare stomac

Sleeve gastric – Operatia chirurgicala de micsorare a stomacului

Ce este gastrectomia longitudinala (sleeve gastric)?

Gastrectomia longitudinala (operatia micsorare stomac, sleeve gastric) este o intervenție chirurgicală restrictiva, care se realizeaza pe cale laparoscopica. In timpul acestei intervenții chirurgicale cea mai mare parte din stomac va fi indepartata.

Aceasta operatie reduce producerea unui hormon numit grelina (raspunzator de senzatia de foame). O cantitate redusa de grelina are ca efect reducerea senzatiei de foame si drept urmare scaderea aportului alimentar si implicit a greutatii.

Punga creata (stomacul ramas) in urma interventiei chirurgicale poate stoca aproximativ 60 ml – 100 ml. În mod normal, un stomac deține până la 1000 – 1500 ml .

Modul în care produsele alimentare parasesc stomacul nu se schimbă. Prin urmare, stomacul este mai mic, dar funcția rămâne aproape neschimbata.

Nu se modifica circuitul fiziologic al alimentelor prin tubul digestiv, prin urmare nu are un mecanism malabsorbtiv, si nu presupune suplimente nutritive si vitaminice pe toata durata vietii.

Gastrectomia longitudinala este o tehnica chirurgicala ireversibila.

Există câteva restricții cu privire la alimentele pe care le puteți consuma după o intervenție chirurgicală. Având în vedere cantitatea mult mai mica de alimente consumate, este foarte important  sa faceti alegeri alimentare sanatoase pentru scadere ponderala si imbunatatirea starii de sanatate.

Incepe transformarea de astazi. Contacteaza-ma acum!