Sleeve gastric

Operatie micsorare stomac

Sleeve gastric – Operatia chirurgicala de micsorare a stomacului

Ce este gastrectomia longitudinala (sleeve gastric) ?

Gastrectomia longitudinala (operatia micsorare stomac, sleeve gastric) este o intervenție chirurgicală restrictiva, care se realizeaza pe cale laparoscopica. In timpul acestei intervenții chirurgicale cea mai mare parte din stomac este eliminata.

Aceasta operatie reduce producerea unui hormon numit grelina (raspunzator de senzatia de foame) . O cantitate redusa de grelina are ca efect reducerea senzatiei de foame si prin urmare scaderea aportului alimentar si a greutatii .

Punga creata (stomacul ramas) in urma interventiei chirurgicale poate stoca aproximativ 60 ml – 100 ml. În mod normal, un stomac deține până la 1000 – 1500 ml .

Așa cum se arată în imagine, modul în care produsele alimentare parasesc stomacul nu se schimbă. Prin urmare, stomacul este mai mic, dar funcția rămâne aproape la fel.

Nu se modifica circuitul fiziologic al alimentelor prin intestin, prin urmare nu are un mecanism malabsorbtiv, si nu presupune suplimente nutritive si vitaminice pe toata durata vietii

Gastrectomia longitudinala este o tehnica chirurgicala ireversibila.

Există câteva restricții cu privire la alimentele pe care le puteți mânca după o intervenție chirurgicală. Având în vedere cantitatea mult mai mica de alimente consumate, este foarte important  sa faceti alegeri alimentare sanatoase pentru slabire si starea generala de sanatate .

Incepe transformarea de astazi. Contacteaza-ma acum!