Nutriția după intervenția bariatrica

Ați luat in sfârșit decizia de a fi supus unei intervenții bariatrice pentru controlul kilogramelor in plus. Probabil că abia așteptați să vă vedeți corpul transformându-vă și să deveniți mai sănătos. Deși sunteți sigur că este decizia potrivită pentru dvs., ar putea exista o anumită incertitudine cu privire la cum va arăta viața dumneavoastră după operație. Nutriția după intervenția bariatrica va da bătăi de cap.

Vestea bună este că operația de slăbire este o procedură sigură care vă poate ajuta să pierdeți excesul de kilograme și să vă recâștigați sănătatea. Obiceiurile alimentare însă, cat si nutriția după intervenția bariatrica vor trebui schimbate. Asta pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele de sănătate și să te adaptezi după operație. Deși veți putea mânca în continuare alimente normale, există câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmați pentru a vă ajuta să vă simțiți cel mai bine după o intervenție chirurgicală de slăbire.

Mai jos, 7 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă după intervenția de slăbire, care vor face nutriția după intervenția bariatrica mai bine înțeleasa:

Mănâncă porții mici

După o intervenție chirurgicală de slăbire, stomacul nu va putea să conțină la fel de multe alimente ca înainte. Este important să mâncați mese mici pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil. Deoarece veți mânca porții mai mici, este important să alegeți alimente mai sănătoase pentru a vă maximiza nutrientii ingerați.

Mănâncă încet și mestecă bine

Mâncatul lent și mestecarea completă a alimentelor au o serie de avantaje: vă vor ajuta să savurați masa și să vă simțiți mai mulțumiți; vă împiedică să înghițiți aer, ceea ce poate duce la balonare atunci când înghițiți alimentele prea repede; iar mestecarea completa mâncărurilor va ajuta la prevenirea durerilor de stomac și a senzației de greața după operație.

Beți apă între mese

Amintiți-vă că stomacul dvs. va fi mai mic după o intervenție chirurgicală de slăbire. Asta înseamnă că este posibil să nu existe suficient spațiu atât pentru alimente, cât și pentru lichide. Evitați să beți apă in timpul mesei. Puteți bea apa între mese, cu cel puțin 30 de minute înainte sau după masă.

Evitați alimentele foarte grase sau zaharoase

În timp ce alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi sau zahăr tind să fie alegeri mai puțin sănătoase și ar trebui evitate oricum, ele vă pot face resimțiți și senzația de greață după operația de slăbire. Zaharurile simple se pot mișca prea repede prin circuitul digestiv după o intervenție chirurgicală de bypass gastric de exemplu. Acest fapt poate provoca tremurături și dureri abdominale. Căutați mereu alimente care conțin o cantitate mai mică de grăsimi și zahăr procesat.

Evitați alcoolul

După o intervenție chirurgicală de scădere în greutate, în special de by-pass gastric sau de gastric sleeve, corpul dumneavoastră nu va putea face față unor cantități mari de alcool. Te vei simți intoxicat după ce ai băut o cantitate mai mică. Excesul de alcool poate provoca și alte probleme grave de sănătate. Un pahar mic de vin este în regulă la ocazii speciale, dar fiți atenți la cantitatea pe care o consumați.

Evitați băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase, cum ar fi apa minerala, pot crea bule de gaz în stomac și pot provoca balonare. Această balonare poate fi deosebit de neplăcută după o intervenție chirurgicală de slăbire.

Luați-vă vitaminele

Administrarea suplimentelor recomandate de medicul dumneavoastră chirurg după o intervenție chirurgicală bariatrica este importantă pentru a vă asigura că nu căpătați deficiențe de vitamine si ioni. Consumul de mese mai mici poate face mai dificilă obținerea unor cantități adecvate de vitamine si minerale, dar suplimentele prescrise vă vor ajuta să obțineți o cantitate adecvata.

Sunteți pregătit?

Dacă sunteți gata să faceți primul pas în călătoria dvs. de slăbire și să vă transformați viața, suntem gata să vă ajutam. Vă oferim o intervenție chirurgicală pentru scăderea în greutate care vă ajuta să vă atingeți greutatea și stilul de viață dorit. Opțiunile chirurgicale pentru pierderea în greutate, includ gastric sleeve si bypass gastric. Aflați mai multe despre procedurile noastre chirurgicale accesând articolele acestui blog, și explorați poveștile de succes ale pacienților pentru a descoperi modul prin care operația de scădere în greutate vă poate schimba viața.

Schimbarea in bine a vieții dumneavoastră se găsește la un telefon distanta!

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button