6 cancere datorate și obezității

In ultimii ani, s-a observat că numărul bolnavilor cu cancere asociate obezității, a crescut dramatic. Pe lângă aceasta realitate, a crescut numărul de persoane care suferă de obezitate. Exista cel putin 6 cancere datorate și obezității: de sân, colorectal, pancreatic, esofagian, uterin și de vezica biliara.

Cancerul mamar

Cancerul de sân apare la femei, mai ales după menopauză. Femeile aflate în postmenopauză, și care suferă de obezitate, prezintă un risc mai mare de cancer la sân decât cele care au o greutate sănătoasă. Țesutul gras produce estrogen, care după menopauză devine principala sursă de hormoni estrogeni a femeilor. Excesul de grăsime corporală va produce un plus de estrogeni, ceea ce crește riscul de cancer mamar.

Cancerul colorectal

Bărbații și femeile obeze au mai multe șanse de a dezvolta cancer colorectal. Când organismul nu utilizează în mod corespunzător insulina, aceasta are ca rezultat o creștere a glicemiei. Aceasta, la rândul său, crește riscul de cancer colorectal, deoarece persoanele supraponderale sau obeze sunt mai susceptibile de a fi rezistente la insulină.

Cancerul esofagian

Sunteți susceptibil în a dezvolta un tip specific de cancer esofagian, dacă sunteți o persoană obeză. Când acidul clorhidric din stomac, urca în partea inferioară a esofagului datorită creșterii presiunii abdominale din obezitate, acesta este un factor de risc pentru apariția acestui tip de cancer. Refluxul gastroesofagian este mai frecvent la persoanele obeze.

Cancerul pancreatic

Persoanele obeze au un risc cu 20% până la 50% mai mare în apariția acestui tip de cancer decât persoanele cu greutate normală. Pancreasul, are un rol major major în metabolismul sănătos al individului. Pancreasul este locul în care se fabrica insulina, iar problemele legate de producerea insulinei pot crește riscul apariției cancerului pancreatic.

Cancerul de endometru (uterin)

Endometrul reprezinta mucoasa uterina, iar celulele de acolo se pot transforma malign, datorită dezechilibrului hormonal indus de obezitate. Acest lucru, poate duce la apariția cancerului de endometru. S-a constatat că atât excesul de estrogen, cât și rezistența la insulină pot fi factori de cancer de endometru.

Cancerul vezicii biliare

S-a constatat creșterea cu aproximativ 60% a riscului de cancer de vezică biliară, dacă suferiți de obezitate, și o creștere de 20% dacă aveți un exces ponderal. Operația de cancer de vezica biliara este una complicata, în care, din păcate, pacientul are puține șanse de vindecare completă.

Acestea sunt doar 6 cancere datorate și obezității, doar unele dintre ele. Dacă suferiți de obezitate, excesul dumneavoastră ponderal reprezintă un factor de risc major pentru apariția acestor tipuri de cancer. Așadar, puteți contacta un chirurg bariatric, operația bariatrica vă va rezolva nu doar problema obezității, ci va diminua major, riscul apariției unui cancer.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button