Alcoolul după intervenția bariatrica

Înțelegerea pericolelor consumului de alcool după operația bariatrică

Datorită modificărilor sistemului digestiv, pacienții resimt efectele alcoolului mult mai puternic. In consecință, alcoolul după intervenția bariatrica ar trebui eliminat complet din dieta lor.

Efectele negative crescute ale alcoolului după operație

Prin micșorarea fizică a stomacului, chirurgia bariatrică face mai sensibili pacientii la alcool. Deoarece nu trebuie digerat, alcoolul este absorbit în fluxul sanguin mult mai rapid decât majoritatea alimentelor sau lichidelor. De fapt, o mică parte din acesta este absorbită direct prin stomac, mai degrabă decât în ​​intestin.

Când un pacient ce nu a suferit o interventie bariatrica consumă alcool, stomacul produce o enzimă care ajută la descompunerea alcoolului înainte de a intra în fluxul sanguin, diminuând efectele acestuia. Cu toate acestea, deoarece majoritatea stomacului este îndepărtată în multe intervenții chirurgicale bariatrice, pacienții cu interventii bariatrice (gastric sleeve, bypass gastric) produc mult mai puțin din această enzimă. În consecință, nivelul de alcool în sânge este mai crescut. Acest efect al alcoolului este agravat în special în perioada rapidă de pierdere în greutate, imediat după operația bariatrica.

Ce înseamnă asta pentru dumneavoastra?

Pacienții trebuie să evite alcoolul după o intervenție chirurgicală bariatrică, în special în perioada de pierdere rapidă în greutate. Pe lângă problema sensibilității crescute, alcoolul poate avea un impact negativ negativ asupra sănătății și pierderii în greutate a unui pacient bariatric. După operație, stomacul dvs. are o capacitate limitată, iar cantitatea pe care o puteți mânca și bea este mult mai mică. Prin umplerea acelui spațiu cu alcool, care nu are nicio valoare nutritivă, vă subminați potențialul de pierdere în greutate.

Consumul de băuturi alcoolice v-ar putea lăsa mai vulnerabili in fata altor probleme de sănătate. Apa și proteinele sunt extrem de importante pentru pacienții care au suferit o intervenție bariatrica.

Deshidratarea este unul dintre cele mai frecvente motive de readmisie in spital după o intervenție chirurgicală bariatrică. Cu stomacul mai mic, pacienții trebuie să considere apa potabilă în partea de sus a listei de priorități. Alcoolul după intervenția bariatrica încurca bunul mers al lucrurilor după intervenția bariatrica printr-un dublu efect: nu numai că ocupă spațiul care ar putea fi folosit pentru apă, ci va poate și deshidrata.

Corpul uman are nevoie de aport de proteine ​​pentru multe funcții vitale. Va lua aceste proteine de la cea mai convenabilă sursă. Dacă nu există suficientă proteină care intră în organism prin alimente, organismul va începe să o ia din propriile sale depozite. Si va începe cu mușchii. Când pacienții pierd în greutate din mușchi, în comparație cu grăsimea, acest lucru este mult mai puțin sănătos. De obicei, lasă pacienții mai fragili.

Grup profesionist de suport

Pentru pacienții cu istoric de problematic referitor la consumul de alcool, sensibilitatea crescută la alcool poate duce la o serie de alte complicații. Modificările care coincid cu chirurgia bariatrică pot fi stresante pentru pacienți și pot solicita considerabil sănătatea mentala a pacientului. Dacă un pacient apelează în mod normal la alcool pentru a scăpa de stres, efectele negative se măresc considerabil. Dacă ați avut probleme cu alcoolul, vă recomandăm să căutați ajutor profesionist. Aceasta poate însemna să vă alăturați unui grup de sprijin în lunile de după intervenția chirurgicală. Astfel, veți putea învața mai mult despre efectele negative pe care le are alcoolul după intervenția bariatrica.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button