Dupa micsorarea stomacului

Citiți cu atenție următoarele situații de dupa micsorarea stomacului pentru a afla cum puteți să le rezolvați:

Infecții ale inciziilor

Dacă observați că o parte a inciziei este dureroasă, roșie și fierbinte la atingere, este posibil să aveți o infecție a plăgii. In jur de 4% din pacienții cu gastric sleeve, pot prezenta o infecție la locul inciziei; ar fi bine sa consultați chirurgul, care a realizat intervenția

Deshidratarea

Simptomele deshidratării sunt: ​​urina cu miros puternic, de culoare galben închisa; o cantitate redusa de urină pe parcursul zilei; pielea și gura uscate; senzație de oboseala permanenta. Încercați să beți 1,5 -2 litri de apă pe zi. Urina va reveni la culoarea normală în 24 de ore.

Constipația dupa micsorarea stomacului

Toți pacienții bariatrici suferă de constipație. Este important să beți suficientă apă pentru a preveni deshidratarea și constipația, luând înghițituri mici foarte frecvent. Pe termen lung, creșteți aportul de alimente cu fibre, pâine și cereale integrale. Faceți multă mișcare.

Anorexia

Încercați să fiți mai realist cu privire la cât de mult ar trebui să slăbiți. Încercați să vă vedeți ca o persoană medie, în formă, în loc de una „slabă”. Examinați motivele reale ale obiceiurilor alimentare proaste pe care le aveați înainte. Încercați consilierea psihologica sau alăturați-vă unei terapii de grup pentru a primi ajutor.

Depresie si iritabilitate

Mâncați o dietă echilibrată în mod regulat. Luați vitaminele și mineralele prescrise pentru dvs. Dormiți cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Faceți mișcare multa, sau măcar o plimbare zilnica. Faceți câteva schimbări pozitive în modul dumneavoastră de viață. Alăturați-vă unui grup de sprijin bariatric. Nu mai aveți, ca in trecut, capacitatea de a vă ameliora frustrările mâncând. Si totuși, pierdeți în greutate! Elaborați noi strategii pentru a depăși stresul pe care îl simțiți. Este nevoie de timp pentru a realiza care dintre ele vor funcționa pentru dvs.

Mișcări intestinale frecvente

Limitați cantitatea de alimente dulci, cum ar fi: băuturi răcoritoare, sucuri de fructe, bomboane, produse de patiserie, prăjituri și orice alte alimente care conțin zahăr. Îndulcitorii artificiali și alimentele îndulcite artificial nu cauzează această problemă. Încercați alimente noi în cantități mici. Astfel veți ști ce tolerați și cât de mult din acea mâncare puteți mânca fără a avea probleme.

Balonarea după ce beți lapte

Dacă aveți aceste simptome, este posibil să aveți intoleranța la lactoză, zahărul din lapte. Încercați să înlocuiți laptele obișnuit cu lapte cu lactoză redusă, produs care se găsește în orice supermarket serios. Această intoleranță la lactoză poate fi temporară și puteți introduce încet cantități mici de lapte obișnuit. Discutați despre intoleranța la lapte sau produse lactate cu nutriționistul.

Pierderea parului dupa micsorarea stomacului

Apare de obicei între 3 și 5 luni după micsorarea stomacului. Luați-vă vitaminele în mod regulat și consumați cel puțin 60 de grame de proteine ​​pe zi. Dozarea vitaminei H (biotina), va poate arata un deficit, care corectat, reduce căderea parului.

Arsuri la stomac

Arsurile la stomac după gastric sleeve pot fi cauza intoleranței alimentare și a vărsăturilor. Evitați cafeaua, ceaiul, băuturile răcoritoare, alcoolul, ciocolata, piperul negru și roșu, alimentele picante sau orice alte alimente care va pot provoca arsuri. Temperatura alimentelor nu trebuie să fie prea caldă sau prea rece. Este important să mâncați regulat. E preferabil sa aveți 5-6 mese reduse cantitativ, zilnic. Renunțați la fumat, oricum accentuează arsurile gastrice.

Foamea / dorința puternică de a mânca mai mult decât de obicei

Nu mai mâncați de îndată ce vă simțiți plin, chiar dacă nu ați terminat tot. Măsurați-vă porțiile de mâncare și mâncați doar acea cantitate. Numărați caloriile pe care le consumați, exista aplicații pe telefonul mobil care fac asta. Nu reîncepeți sa ciuguliți, cum făceați înainte.

Incapacitatea de a mânca ca toți ceilalți

Amintiți-vă cum funcționează operația de micsorare a stomacului. Nu puteti sa mâncati ca toți ceilalți. Operatia de gastric sleeve, va restricționa cantitatea de alimente pe care erati obisnuit sa o ingerati. Amintiți-vă că este posibil să vă întindeți noul „stomac” și veți ajunge să nu slăbiți.

Incapacitatea de a slăbi

Stai departe de mâncărurile nedorite, alimente care au doar calorii fără alți nutrienți. Limitați dimensiunile porțiilor. Evitați să înghițiți mâncarea fără să o mestecați corespunzător. Gustați mai puțin și faceți exerciții fizice, mai mult. Reînnoiți-vă motivația pentru a menține pierderea în greutate ca si obiectiv.

Crampe la picioare

Mâncați o dietă bine echilibrată dupa gastric sleeve. Produsele din lapte și legumele sunt deosebit de importante. Luați vitaminele prescrise. Nu stați în aceeași poziție mult timp. Aproximativ la fiecare jumătate de oră, ridicați-va și mișcați-va puțin.

Amețeala dupa micsorarea stomacului

Această problemă poate apare atunci când există o perioadă lungă de timp între mese sau când ați sărit peste o masă. Este foarte important să vă mâncați zilnic mesele obișnuite. Evitați alcoolul.

Dieta monotona

Păstrați o atitudine pozitivă. Concentrați-vă pe pierderea în greutate. Trebuie să fie un succes! Mâncând într-un mod bine echilibrat, aspectul exterior se va îmbunătăți și acest lucru va îmbunătăți stima de sine. Discutați cu alții care au slăbit cu succes. Ce au făcut când se simțeau descurajați?

Balonarea stomacului după mese

Mănâncă doar până te simți sătul. Încearcă să bei numai între mese. Testați cantități mici de alimente noi odată. Dacă vă simțiți inconfortabil, reduceți noile alimente care v-au cauzat problema și continuați mai prudent. Faceți exerciții fizice regulate. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricărui gaz care se poate acumula.

Scaun apos, crampe abdominale sau durere

Evitați să consumați alimente bogate în grăsimi și zahăr. Când aveți diaree, păstrați-vă departe de produsele din lapte, sucurile de fructe, alimentele și băuturile dulci sau alimente picante și grase. Înghițiți toate lichidele foarte încet. Începeți să mâncați alimentele pe care le-ați putut mânca imediat după gastric sleeve. Printre alimentele ușor de consumat sunt fulgi de ovăz, orez, banane, mere sau pâine prăjită și ceai. Când vă simțiți mai bine, începeți din nou cu mesele lichide și avansați dieta doar atunci când vă simțiți confortabil.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button