Întrebări frecvente după chirurgia bariatrică

Răspunsurile de mai jos se referă în general la recuperarea după procedurile de gastric sleeve (micșorare stomac) sau mini bypass gastric. Acestea sunt tehnicile principale realizate de chirurgii bariatrici. Ambele proceduri sunt realizate laparoscopic, prin tehnici minim invazive care reduc timpul de recuperare.

Cât timp durează până când dispare balonarea după chirurgia bariatrică?

Intre acele întrebări frecvente după chirurgia bariatrică se numără cele legate de balonare. Balonarea (meteorism abdominal) este ceva ce veți experimenta cu toții după chirurgia bariatrică. Aceasta face parte din răspunsul de vindecare a corpului la traumă. În mod obișnuit, atinge punctul maxim la aproximativ 3 zile de la intervenție și apoi se rezolvă treptat. Chiar dacă va scădea semnificativ în a doua săptămână de recuperare, balonarea reziduală poate persista timp de câteva săptămâni.

Cât timp durează recuperarea după chirurgia bariatrică?

Planificați să petreceți o zi sau două în spital după intervenția chirurgicală, apoi in jur de o săptămâna recuperându-vă acasă, înainte de a reveni la un loc de muncă care nu implică muncă fizică serioasa. Va trebui să evitați activitatea fizică intensă timp de 4 săptămâni, iar revenirea la o dietă normală poate dura până la 3 săptămâni.

Puteți bea alcool după gastric sleeve?

Ar trebui să evitați consumul de alcool după gastric sleeve sau orice altă procedură de pierdere în greutate în primele 6 luni după operație. După ce v-ați dat voie să începeți din nou să beți alcool, este important să vă limitați consumul! Trebuie să înțelegeți că vă puteți intoxica alcoolic mult mai repede după o intervenție bariatrica. Și, pentru ca alcoolul este bogat în calorii și sărac în nutrienți, băutul poate împiedica obiectivele dvs. de pierdere în greutate.

Puteți bea băuturi răcoritoare după gastric sleeve?

Băuturile răcoritoare, sucurile și alte băuturi carbogazoase, cauzează gaze și pot duce la intinderea micului stomac ramas dupa interventie. Ca și în cazul alcoolului, băuturile răcoritoare sunt bogate în calorii și nu au valoare nutrițională! Recomandăm să nu le beți deloc (dar în special în primele câteva luni după intervenție).

Poți consuma cafea după intervenția de bypass gastric?

Restricțiile alimentare imediat după intervenția de pierdere în greutate includ evitarea băuturilor care conțin cofeină. Asta nu înseamnă că nu veți mai putea să beți cafea niciodată. Puteți începe să consumați din nou cafea după recuperarea inițială de după intervenție. Totuși, ar trebui să evitați să adăugați frișcă și zahăr în cana de cafea zilnică.

Cât puteți manca după o intervenție de gastric sleeve?

Va trebui să schimbați dieta după intervenția de gastric sleeve, sau bypass gastric. Cu sprijinul unui nutriționist, este important să urmați o dietă care va ajuta să atingeți obiectivele de pierdere în greutate și să minimizați riscul de complicații după intervenția bariatrică. Numărul specific de calorii pe care trebuie să le consumați variază de la pacient la pacient.

Ce nu puteți să mai mancati niciodată după intervenția de bypass gastric?

Alimentele pe care ar trebui să le evitați după intervenția bariatrică pot varia. Ar trebui să ascultați sfatul nutriționistului pentru a dezvolta o dietă pe termen lung care identifică alimentele pe care nu ar trebui să le consumați. Aceste restricții pot să se schimbe în timp, dar unele alimente comune pe care s-ar putea să nu le tolerați după intervenție includ pâine albă, paste fierte, carne mai tare, țelină, fructe uscate și cojile de fructe și legume.

Probabil ca, am adunat doar câteva întrebări frecvente după chirurgia bariatrică, promit sa revin cu un articol ulterior! Evident, dezvoltarea listei de întrebări, depinde de ce mă întreabă pacienții mei.

dr. Stefan Tuca – chirurgie bariatrica

telefon programări – 0723042207

3 comentarii

8 mituri despre chirurgia bariatrica -dr. Tuca, bariatrie 11/04/2023 - 9:45 pm

[…] este la fel. Rezultatul tău poate fi diferit de al altcuiva. Rezultatele pe care le obții după chirurgia bariatrica pot depinde de diferiți factori, […]

Raspunde
Epidemia de obezitate - Sleeve Gastric - Dr Stefan Tuca 21/09/2023 - 3:57 pm

[…] realizate acum laparoscopic și au o rată excelentă de succes. Pacienții care optează pentru gastric sleeve, reușesc să scadă în greutate și să rezolve și alte probleme de sănătate asociate […]

Raspunde
Gastric Sleeve: Când este nevoie de o a doua intervenție? - Sleeve Gastric 20/11/2023 - 9:27 pm

[…] posibil ca unele persoane să nu obțină pierderea în greutate dorită în urma operației inițiale de gastric sleeve. Factori precum genetica, stilul de viață și diferențele metabolice […]

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button