8 mituri despre chirurgia bariatrica

Luați în considerare intervenția chirurgicală de pierdere în greutate ca una dintre opțiunile dvs. de pierdere în greutate? Este chirurgia bariatrica potrivita pentru dumneavoastră?

Având atât de multe informații disponibile despre pierderea în greutate și intervențiile chirurgicale bariatrice, poate fi dificil să deosebiți adevărul de ficțiune. De aceea am ales 8 mituri despre intervențiile chirurgicale bariatrice, precum gastric sleeve, mini bypass-ul gastric, banded gastric sleeve și le-am demontat pentru dvs.

Mitul nr.1

Dieta și exercițiile fizice sunt tot ce aveți nevoie pentru a pierde în greutate și a o menține. Acesta este unul dintre cele 8 mituri despre chirurgia bariatrica!

Dieta și exercițiile fizice nu sunt singurii factori care contribuie la controlul greutatii. Obezitatea este o boală complexă care poate rezulta și din factori genetici, biologici, metabolici, comportamentali, sociali, economici și chiar culturali. Simplul fapt ca mâncați mai sănătos și faceți mai mult exercițiu poate să nu fie suficient pentru a pierde în greutate și a o menține. Fiecare persoană este diferită. Dacă nu obțineți rezultatele dorite prin exercițiul fizic regulat și un stil de viață sănătos, atunci chirurgia bariatrica, poate fi piesa lipsă a puzzle-ului.

Mitul nr.2

Intervenția chirurgicală de pierdere în greutate poate fi periculoasă.

Orice intervenție chirurgicală poate prezenta riscuri, chiar și intervențiile bariatrice! Cu un chirurg experimentat care efectuează procedura frecvent, cu facilității adecvate, aceste riscuri sunt reduse considerabil. În schimb, obezitatea poate prezenta riscuri mai mari pentru sănătatea dvs.

Un studiu realizat de The New England Journal of Medicine a arătat că pacienții care au suferit o intervenție bariatrica au avut o reducere cu 89% a riscului de mortalitate. S-a înregistrat și o reducere a ratei de mortalitate legată de bolile asociate obezității. Includem aici cancerul, diabetul și bolile de inimă.

Intervenția chirurgicală de pierdere în greutate poate ajuta pacienții să reducă sau să întrerupă utilizarea anumitor medicamente. E important acest lucru, obezitatea are boli asociate! Operația bariatrica poate să rezolve complet afecțiunea sau să reducă riscul de a dezvolta o afecțiune sau boală în general.

Mitul nr.3

Chirurgia bariatrică te va face subțire.

Chirurgia pierderii în greutate te va ajuta să pierzi o cantitate semnificativă de kilograme. Totuși, nicio călătorie de pierdere în greutate nu este la fel. Rezultatul tău poate fi diferit de al altcuiva. Rezultatele pe care le obții după chirurgia bariatrica pot depinde de diferiți factori, inclusiv:

  • Tipul de intervenție chirurgicală de pierdere în greutate efectuată
  • Greutatea ta înainte de intervenție
  • Stilul tău de viață înainte și după intervenție
  • Dieta și exercițiile fizice după intervenție

Deși chirurgia de pierdere în greutate nu garantează sa te „facă subțire”, este un instrument care te poate ajuta să pierzi excesul de greutate și să menții un stil de viață sănătos pe termen lung.

Mitul nr.4

Te împiedică să mănânci prea mult.

După cum s-a menționat mai sus, nicio călătorie de pierdere în greutate nu este la fel. În timp ce unele opțiuni de chirurgie bariatrica pot crea temporar o schimbare în biochimia creierului tău pentru a ajuta la reducerea poftelor, acest lucru nu se întâmplă la toată lumea.

Pentru a obține cele mai bune rezultate dupa intervenția chirurgicală de pierdere în greutate efectuată la clinica noastră, recomandăm menținerea unui stil de viață sănătos. Acesta include exerciții fizice regulate și alimentație sănătoasă și echilibrată.

Mitul nr.5

Chirurgia de pierdere în greutate este calea ușoară.

Chirurgia bariatrica, nu va face totul pentru tine și nu este o soluție rapidă. Opțiunile unor anumite operații bariatrice pot fi folosite ca un instrument, în combinație cu un stil de viață sănătos și exerciții fizice! Toate acestea, pentru a te ajuta să pierzi excesul de greutate și să menții o greutate sănătoasă. Cu multa determinare, pacienții au o șansă mai mare de a pierde în greutate, de a o menține, și de a-și îmbunătăți sănătatea generală.


Mitul nr.6

Este o risipă de bani operația, pentru că vei recâștiga toate kilogramele.

Cu schimbările corecte de stil de viață, dedicare, si sport, intervenția chirurgicală bariatrica te poate ajuta să îți menții greutatea sănătoasă.

Potrivit Societății Americane pentru Chirurgia Metabolică și Bariatrică (ASMBS), unii pacienți pot recastiga în greutate aproximativ 5% din greutatea lor, la doi ani după intervenția chirurgicală.

Intervenția chirurgicală pentru pierderea în greutate este o investiție pe termen lung și chiar, merită!

Mitul nr.7

Nu poți avea copii după intervenția bariatrică. Acesta este iarăși, unul dintre cele 8 mituri despre chirurgia bariatrica!

Șansele pacienților de a putea avea copii cresc de fapt după intervenția bariatrică. Totuși, majoritatea pacienților sunt sfătuiți să aștepte măcar un an, un an si jumătate, înainte de a încerca să conceapă un copil. Dacă vă faceți griji cu privire la capacitatea dvs. de a concepe după intervenția chirurgicală pentru pierderea în greutate, discutați cu chirurgul dvs. în timpul consultației inițiale.

Mitul nr.8

Intervenția bariatrică lasă cicatrici mari.

Cele mai multe intervenții chirurgicale moderne pentru pierderea în greutate sunt efectuate laparoscopic. Asta înseamnă că rezultă în cicatrici minime. În timpul unei intervenții chirurgicale laparoscopice, vor fi făcute doar câteva mici incizii în zona abdomenului. Rezulta mai puține cicatrici și un proces de recuperare în general mai rapid.

Sugestii

Dacă ați fost blocat într-un ciclu fără sfârșit de diete, restricții, exerciții care afectează sănătatea și stima de sine, este încă posibil să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate și să vă simțiți mai încrezători. Puteți obține o pierdere în greutate susținută și pe termen lung, cu intervenția chirurgicală pentru pierderea în greutate.

Dacă indicele tău de masă corporală (IMC) este de 35 sau mai mare, și lupți cu condiții de sănătate legate de greutate, ia legătura cu un chirug bariatric pentru a afla mai multe despre intervenția chirurgicală de pierdere în greutate. Opțiunile noastre de chirurgie bariatrica includ gastric sleeve, mini-bypassul gastric și banded gastric sleeve. După operație, toți pacienții, vor beneficia de suport și sfaturi din partea nutriționistului sau chirurgului!

Dacă sunteți pregătit să începeți, programați o consultație la dr. Stefan Tuca, pentru a afla care intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate este potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

2 comentarii

Chirurgia bariatrică indicații - Sleeve Gastric 16/05/2023 - 8:57 pm

[…] Chirurgia bariatrică are indicații bine stabilite. Persoanele cu obezitate și cu probleme de sănătate asociate cu aceasta se întreabă constant cum să slăbești. Pentru o persoană cu câteva kilograme în plus întrebarea nu are o greutate atât de apăsătoare. Dar pentru oamenii a căror calitate a vieții este profund afectată de acele kilograme, soluția o reprezintă adesea o căutare nesfârșită pentru soluții.   […]

Raspunde
Care este costul obezității? - Sleeve Gastric 10/10/2023 - 7:50 am

[…] Operațiile bariatrice s-au dovedit a fi eficiente în tratarea obezității și remiterea diabetului de tip 2. […]

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button