4 moduri prin care obezitatea poate genera boli cardiace

Obezitatea și bolile cardiace

Obezitatea și bolile cardiace au devenit foarte frecvente în ultimii ani în Romania. Multe dintre decesele înregistrate sunt cauzate de boli cardiace. Boala cardiacă poate fi cauzată de o mulțime de factori precum fumatul, diabetul, hipertensiunea arterială etc. În multe din situații, obezitatea reprezintă un factor de risc major în apariția patologiei cardiace.

Experții în tratamentul obezității spun că obezitatea poate crește frecventa ritmului cardiac, ceea ce duce la formarea de cheaguri de sânge. La rândul său, acest lucru poate duce la insuficiența cardiaca, accident vascular cerebral, mărirea inimii sau alte complicații legate de inimă. Creșterea în greutate, în special la nivel abdominal, crește nivelul trigliceridelor, care crește riscul de coagulare a sângelui.

Obezitatea și colesterolul

Obezitatea vă poate schimba și nivelul de colesterol. Odată cu creșterea nivelului de trigliceride, nu doar că se produce creșterea nivelului de colesterol rău, dar, de asemenea, poate scădea nivelul colesterolului bun. Colesterolul bun este responsabil pentru îndepărtarea colesterolului rău și, la rândul său, scade riscul bolilor de inimă. Deci, prezența colesterolului bun este destul de necesară.

Obezitatea și hipertensiunea arteriala

Dacă indicele dumneavoastră de masa corporala (IMC), este peste 35, suferiți de obezitate. Veți avea nevoie de mai mult sânge pentru a furniza nutrienți și oxigen, peste tot în corp. Acest lucru poate duce la creșterea presiunii în arterele dumneavoastră, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale. Este cunoscut faptul că hipertensiunea arterială este un alt motiv important, cauzator al infarctului miocardic. Iata cum obezitatea și bolile cardiace pot influenta major sănătatea inimii.

Obezitatea și diabetul zaharat

În cele din urmă, obezitatea poate provoca diabet. Persoanele care suferă de obezitate au un risc mai mare de a dezvolta diabet și apoi de boli cardiace. Nivelul ridicat de glucoza din sânge din cauza diabetului zaharat, poate altera vasele de sânge și nervii care controlează inima. Deci, cu cât suferiți mai mult de diabet, riscul infarctului sau accidentului vascular cerebral va creste.

Obezitatea și chirurgia bariatrica

Acestea sunt modalitățile foarte obișnuite prin care obezitatea și bolile cardiace serioase se pot asocia. Dacă sunteți o persoană obeză care intră în categoria obezității severe sau morbide, ar trebui să încercați un tratament chirurgical al obezității. Tratamentele pentru obezitate vă vor ajuta să mențineți greutatea normală și să reduceți riscurile bolilor cardiace. Fie că aveți 40 de ani sau 60 de ani, nu este niciodată un moment inoportun pentru a reîncerca să deveniți sănătoși. Menținerea unei bune stări de sănătate a organismului nostru, ar trebui să fie pentru toți o preocupare permanenta. Apelând la chirurgia bariatrica (gastric sleeve), cu siguranța beneficiile asupra stării dumneavoastră de sănătate vor depăși cu mult, riscurile comune oricărei intervenții laparoscopice.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button