Stagnarea în greutate după micșorarea stomacului

Perioada de platou după gastric sleeve

Este o perioadă de timp în care pierderea în greutate este întreruptă și nu reușiți să slăbiți, sau reîncepeți să câștigați in greutate. Acest lucru este incredibil de frustrant în timpul călătoriei de pierdere în greutate, si vă creează îndoieli serioase. Nu ne putem aștepta să slăbim kilograme în fiecare zi, deoarece corpul nostru trebuie să se adapteze după o perioadă de slăbire.

Factori care afectează scăderea ponderala

  • Greutatea de la care ați pornit
  • Pierderea în greutate înainte de operație
  • Vârsta
  • Medicamentele

Câteva sfaturi pentru a depăși mai ușor perioadele de platou:

Începeți să vă mișcați

Indiferent dacă vă creșteți ușor efortul fizic, sau sunteți un ciclist împătimit, este important sa găsiți un o rutină de exerciții care funcționează pentru dvs. Dacă nu ați început deja să faceți exerciții fizice în mod regulat, este timpul să o faceți. Acest lucru influențează dinamica pierderii in greutate si perioada de platou după gastric sleeve.

Prin sport, veți arde mai multe calorii, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți kg. De fiecare dată când ajungeți într-o perioada de platou, încercați să schimbați rutina de exerciții. Va ajută să reveniți pe drumul cel bun și, de obicei, scăderea in greutate reîncepe în câteva zile.

Schimbați-vă mâncarea

Dieta postoperatorie este esențială, dar nu este mereu soluția unică. Pentru a menține pierderea în greutate pe termen lung, trebuie să găsiți singuri „ce nu vă merge bine” din alimentația dvs. pentru a sari mai ușor peste perioada de platou. Astfel se va modifica dinamica pierderii in greutate după micșorarea stomacului.
Asigurați-vă că urmați metodele adecvate de îngrijire si alimentație de după gastric sleeve, furnizate de chirurg și dietetician. Faceți mișcare regulată pentru a arde mai multe calorii și pentru a continua procesul de slăbire.

Păstrați un jurnal alimentar

Un jurnal alimentar vă poate ajuta într-adevăr într-o perioada de platou după gastric sleeve.
Exista inclusiv aplicații pe telefonul mobil, care sunt incredibil de utile pentru măsurarea dimensiunilor porțiilor și numărarea caloriilor.

Stabiliți noi obiective de slăbire

Perioada de platou după gastric sleeve reprezintă momentul in care să vă reorientați energia și să vă stabiliți noi obiective de slăbire. S-ar putea să existe lucruri pe care le faceți și care nu va mențin pe drumul cel bun. Reevaluați unde vă aflați în călătoria dvs. de slăbire, astfel încât să puteți stabili dacă vă aflați în cel mai sănătos loc posibil.

Stabiliți-vă obiective realiste și încercați sa aveți așteptări realiste. Păstrați legătura cu chirurgul bariatric și cu nutriționistul, au experiența, vă pot scoate din impas.

Fiți răbdători

Corpul dumneavoastră se schimbă rapid și, uneori, aveți nevoie doar de o clipa pentru a reevalua unde ați ajuns cu scăderea in greutate. Respirați și amintiți-vă de ce ați început această călătorie. Când pierdeți 5-10 kilograme pe săptămână și apoi scăderea in greutate se oprește, s-ar putea să vă speriați.

Este important să rămâneți echilibrat și să vă amintiți că corpul dumneavoastră trece prin multe. Oferiți-vă timp de relaxare, și în cele din urmă scăderea in greutate va porni din nou. Priviți-va in oglindă. Ați realizat multe, nu?!

Hrană pentru minte

Pierderea în greutate este o bătălie fără sfârșit! Pacienții bariatrici trebuie să fie determinați și motivați să urmeze cele mai bune practici alimentare, exerciții fizice și schimbări ale stilului de viață. Când ajungeți intr-o perioada de platou, trebuie să fiți 100% concentrat pe evitarea supraalimentării, combaterea poftei crescute și adăugarea câtorva minute in plus de efort fizic.

Făceți-vă timp pentru a face aceste lucruri și veți reveni pe drumul cel bun în cel mai scurt timp. Visul dumneavoastră de a deveni normoponderal, se va împlini, nu ?!

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button