Stil de viață după micșorarea stomacului

Tendințe

Este în continua creștere numărul persoanelor care suferă de obezitate, cât și al persoanelor care decid sa facă o intervenție bariatrica. Ideea generală la nivel de populație este că, odată ce optați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică, obezitatea și problemele legate de obezitate vor dispărea. Totuși, chirurgia obezității este doar faza inițială a pierderii în greutate. Trebuie să aveți foarte multă grijă după operație și să faceți câteva schimbări majore în stilul dumneavoastră de viață pentru ca aceasta operație să devina un succes.

Fizic și psihic

Din punct de vedere fizic și psihologic, va trebui să vă ajustați mult după operație. Va trebui să fiți prudenți în tot ceea ce faceți. Veți pierde multe kilograme în următoarele 3-6 luni post-chirurgie. În tot acest interval de timp, s-ar putea să va simțiți obosit și fragil.

Alimentația după operația bariatica

Alimentația după intervenția bariatrica (gastric sleeve, bypass) va deveni un aspect foarte important al vieții dumneavoastră. Indiferent de alimentele nesănătoase pe care le-ați mâncat în trecut, toate vor trebui eliminate din dietă. Exista un stil de viață după micșorarea stomacului. Deoarece va trebui să mâncați mese în porții mici, programarea meselor dumneavoastră este foarte importantă. Alegeți rețete ușoare și sănătoase, pline cu toate tipurile de legume și proteine. Pentru primele 3 săptămâni, medicul vă va solicita să mâncați numai alimente lichide, moi sau piure, cum ar fi ciorba, legumele fierte etc. Nu sunt recomandate alimentele solide în aceasta perioada de 3 săptămâni

Odată ce vă veți recupera după operație, vi se vor permite alimente normale solide, dar cele sănătoase. Fructele și alimentele bogate în fibre vor fi de permise începând cu acesta perioadă. Dar acest lucru nu va fi facil, mai ales dacă sunteți dependent în a mânca în restaurante mâncăruri bune. Încercați să vă abateți mintea de la mâncare, dacă vă gândiți constant la asta. Dar, nu vă săriți mesele. Săritul peste mesele planificate nu vă va ajuta să slăbiți mai mult, în schimb, va crea mai multe complicații.

Hidratarea

În afară de mâncare, aportul dvs. de apă trebuie calculat cu atenție. Este esențial să beți cel puțin 2-3 litri de apă în fiecare zi. Acest lucru nu numai că va va menține hidratat, dar va ajuta și în eliminarea toxinelor. Hidratarea corecta, va va ajuta să slăbiți mai mult. Evitați cafeaua în primele săptămâni post-operație, pana când medicul va permite. Alcoolul, va trebui să fie strict restricționat. De asemenea, încercați să stați departe de băuturile pline de calorii și de zahăr.

Stil de viață după micșorarea stomacului

Revenind la rutina de zilnica, în primele câteva săptămâni după operația de obezitate, medicul vă va sfătui să vă odihniți cât mai mult. După aceea, puteți continua cu munca obișnuită. Scopul dumneavoastră zilnic, ar trebui să fie să fiți activ cât mai mult posibil. Asta nu înseamnă că vă rugăm să mergeți la sală 2-3 ore în fiecare zi. Nu vă petreceți mult timp la la televizor, atâta timp cât puteți face o plimbare pe jos în oraș. Faceți exerciții fizice dimineața pentru a rămâne proaspăt. Vor fi mai multe modificări în corp de îndată ce slăbiți rapid. În cazul în care vergeturile sau pielea în exces, datorate scăderii în greutate devin o problemă pentru dvs., consultați medicul și analizați opțiunile.

Pregătirea mentala

Pregătiți-vă mental pentru un stil de viață după micșorarea stomacului. Dacă înainte, mâncați de stres, nu ar trebui să mai faceți acest lucru. In general, o operație bariatrica (gastric sleeve, bypass) vă ajută să controlați cantitatea alimentelor ingerate, și reduce dorința de a mânca mai mult. S-ar putea să vă simțiți anxioși în ceea ce privește ritmul pierderii în greutate. Încercați însă să nu lăsați lucrurile așa. Vorbiți cu chirurgul, țineți legătura cu el, vă va ajuta. Aliniați-vă încet la viața orientată către sănătate. Dacă mențineți obiceiuri sănătoase, decizia dumneavoastră de a fi supus unei intervenții chirurgicale bariatrice va fi un succes.

2 comentarii

Recuperarea după operația bariatrică - dr. Tuca, chirurgie bariatrica 05/09/2020 - 7:46 pm

[…] Stil de viață după micșorarea stomacului […]

Raspunde
Stagnarea în greutate după micșorarea stomacului - Dr. Tuca Stefan 28/05/2021 - 6:13 pm

[…] a sari mai ușor peste perioada de platou. Astfel se va modifica dinamica pierderii in greutate după micșorarea stomacului.Asigurați-vă că urmați metodele adecvate de îngrijire si alimentație de după gastric sleeve, […]

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button