Viața după operația bariatrica

Obezitatea a devenit o situație foarte frecventă pentru multe persoane. Apare atunci când o persoană poartă multă greutate – excesul ponderal. Acest exces poate duce la alte afecțiuni și boli. În această viață rapidă, toată lumea își dorește o soluție rapidă pentru toate. Chirurgia bariatrică este o soluție eficientă și dovedită pentru obezitate, care va poate rezolva problema legată de greutate. Este o procedură chirurgicală care ajută la reducerea excesului de greutate și la îmbunătățirea certa a stării de sănătate.

Operația bariatrica

Intervenția chirurgicală bariatrică a devenit o apariție importantă în călătoria de pierdere în greutate a unui pacient care suferă de obezitate. Majoritatea intervențiilor chirurgicale bariatrice sunt realizate pe cale laparoscopică, minim-invaziv, ceea ce înseamnă că chirurgul face incizii mici în loc de tăieturi mari. Astfel, după operatie, este mai puțin dureros, minim-invazivitatea ajutând și la o recuperare mai rapidă. Majoritatea pacienților, după operație, trebuie să rămână în spital 2 până la 3 zile. Pacienții revin la activități normale după o perioada de 3 până la 5 săptămâni. Rata de succes a chirurgiei bariatrice este foarte mare. Complicațiile sunt rare și pot fi rezolvate printr-un management medical adecvat.

Modificări ale stilului de viață după chirurgia bariatrică

Veți obține rezultate care vor schimba corpul dramatic și rapid dupa operația bariatrică. Aceasta deoarece începeți să pierdeți în greutate destul de repede după operație. Va veți modifica într-un mod pozitiv și stilul de viața, lucru care vă ajuta să slăbiți.

Veți mânca mese mici si frecvente

Stomacul mic creat dupa operația bariatrica se umple repede. Ingerarea unor mese mari poate cauza probleme. Va trebui să va adaptați în viața după operația bariatrica pentru a mânca mese mai mici.

Nutriția după chirurgie bariatrică

Chirurgia bariatrică schimbă modul în care corpul dumneavoastră metabolizează alimentele. Devine puțin mai grea absorbția anumitor substanțe nutritive, inclusiv pentru:

  • Fier
  • Vitamina B12
  • Folati
  • Calciu
  • Vitamina D

Chirurgul sau nutriționistul va vor ajuta să creați un plan alimentar din care sa obțineți toți nutrienții de care aveți nevoie.

Exercițiul fizic

Va ajută la pierderea în greutate și la menținerea greutății. Activitatea fizica este adesea mai ușoară după operație, deoarece pierderea în greutate vă va ajuta cu o mobilitate mai bună.

Reacții adverse

Ca și reacții adverse (rare) după intervenția bariatrică amintim constipația, sindromul de dumping, calculii biliari și infecțiile rănilor. Aceste reacții adverse apar foarte rar și chiar dacă le puteți face, pot fi abordate medical eficient. Dacă vă confruntați cu astfel de complicații, trebuie să consultați medicul cât mai curând posibil.

Concluzie

În concluzie, în viața după operația bariatrica trebuie să aveți grijă de dumneavoastră după operație. Va trebui să rămâneți într-un mediu curat pentru a evita infecțiile. Evitați să beți sau să fumați, cel puțin nu până când v-ați recuperat complet. Dacă apar reacții adverse, consultați medicul dumneavoastră. În afară de asta, trebuie să duceți o viață sănătoasă, plină de diete echilibrate și exerciții sănătoase. Doar atunci puteți obține rezultatul dorit și veți putea afirma despre operația bariatrică că a fost un succes.

2 comentarii

Laura Orban 25/01/2020 - 10:19 pm

Un pret va rog și dacă se poate plati in rate. Mulțumesc.

Raspunde
Stefan Tuca 27/01/2020 - 7:20 pm

Bună seara,

Prețul intervenției laparoscopice de micșorare a stomacului cu tot cu investigațiile de dinainte, consulturi, operație laparoscopica, consumabile si spitalizare inclusa, este de 26100 lei. Se poate plati in rate.
Pentru programarea unei consultații, va rog sa ma sunați la 0723042207.

Cu stima,
dr. Stefan Tuca

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button