Reluarea activității după operația bariatrica

Când mă pot întoarce la muncă după operația de slăbire?

Decizia de a fi supus unei intervenții chirurgicale de scădere in greutate este una cel puțin interesantă. Îți imaginezi modurile pozitive în care viața ta se va schimba după intervenție. De asemenea iți imaginezi cum se va îmbunătăți stare de sănătate și încrederea in sine. Totuși, pierderea în greutate pe cale chirurgicală, printr-o operație, necesită un timp de recuperare. Aceasta înseamnă că poate fi necesar să evaluați reluarea activității după operația bariatrica, si să vă luați puțin timp liber de la serviciu.

Cât timp va trebui să întrerup serviciul?

Răspunsul este simplu: reluarea activității după operația bariatrica depinde de meseria ta și de sarcinile tale zilnice! Dacă nu sunteți sigur cu privire la cât timp aveți nevoie pentru recuperare, puteți întreba. Asigurați-vă că discutați direct cu chirurgul și echipa de asistență medicală. Aceștia vor putea oferi cele mai potrivite îndrumări, pe baza profesiei dvs.

Mai jos, iată câteva exemple de timp liber necesar, în funcție de profesia dvs.:

  • Dacă munca dumneavoastră presupune a lucra la computer toată ziua și angajatorul vă permite să lucrați de acasă timp de o săptămână sau două, poate fi necesar să vă luați doar o săptămână liberă pentru a vă recupera după operație.
  • Dacă slujba dumneavoastră necesită prezența fizică la locul de muncă și îți petreci cea mai mare parte a timpului stând în spatele unui birou, ar trebui să planifici să îți iei cel puțin două săptămâni libere.
  • Dacă slujba dvs. necesită prezența fizică la locul de muncă și presupune si ridicarea obiectelor grele (10 kilograme sau mai mult), ar trebui să vă planificați să vă luați cel puțin patru săptămâni libere.

De ce trebuie să-mi iau liber de la serviciu?

Fie că alegeți ca si intervenție bariatrica gastric sleeve sau bypass gastric, va fi nevoie de ceva timp pentru a vă odihni si reface după operație. Chirurgia bariatrică se face laparoscopic, minim invaziv, cu dureri minime. Asta înseamnă că sunt necesare doar mici incizii chirurgicale (de maxim 1 cm) pentru a realiza procedura. Această metodă chirurgicală mai puțin invazivă permite un timp de vindecare mai scurt și cicatrici minime, abia vizibile. Majoritatea pacienților se ridică, se plimbă si încep sa se hidrateze în ziua următoare intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, poate exista o anumită somnolență reziduală ca urmare a anesteziei generale. Este important să-i oferi corpului tău timp să se odihnească, să se recupereze și să se refacă bine după operația bariatrica. Din acest motiv reluarea activității după operația bariatrica, trebuie bine planificata.

De asemenea, ar trebui evitata ridicarea obiectelor grele sau activitatea fizică intensa, timp de aproximativ patru săptămâni după operație. Aceasta pentru a vă asigura că nu puneți o presiune suplimentara pe inciziile chirurgicale, în timp ce acestea se vindecă.

Sunteți gata ?

Sunteți gata să deveniți cea mai bună versiune a dumneavoastră? Pentru a începe este nevoie sa veniți la o consultație inițiala, de chirurgie bariatrica.

Dacă sunteți pregatit să încheiați definitiv regimurile alimentare fără succes, si sa va schimbați in mod pozitiv viața, sunt aici pentru a va ajuta! Puteți obține o scădere în greutate sigură, durabilă și pe termen lung cu o intervenție chirurgicală bariatrica, realizata pe cale laparoscopica.

Operația de scădere în greutate este mai accesibilă și mai frecventă decât credeți – dacă IMC-ul dvs. (indicele de masa corporala) este de peste 30, sunteți candidat la o intervenție chirurgicală adresata obezității. Opțiunile de intervenție chirurgicală pentru scăderea în greutate includ gastric sleeve (micșorarea stomacului), sau operația de by-pass gastric.

Abia așteptăm să vă ajutăm să deveniți cea mai bună versiune a dumneavoastră!

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button