Chirurgia bariatrică indicații

Chirurgia bariatrică are indicații bine stabilite. Persoanele cu obezitate și cu probleme de sănătate asociate cu aceasta se întreabă constant cum să slăbești. Pentru o persoană cu câteva kilograme în plus întrebarea nu are o greutate atât de apăsătoare. Dar pentru oamenii a căror calitate a vieții este profund afectată de acele kilograme, soluția o reprezintă adesea o căutare nesfârșită pentru soluții.  

Cum să slăbești cu chirurgia bariatrică

Operațiile bariatrice te pot ajuta să slăbești rapid și eficient. Intervențiile bariatrice, precum gastric sleeve, sunt indicate atunci când IMC depășește 40 kg/m² sau este situat între 35 și 40 kg/m² cu comorbidități asociate obezității. Dintre acestea amintim diabetul zaharat de tip 2, apneea de somn, hipertensiunea arterială, problemele articulare și cele cardiovasculare. 

Prin chirurgia bariatrică, pacientul ajunge să slăbească între 50 și 70 la sută din excesul de kilograme și să-și amelioreze sau vindece anumite probleme de sănătate. Odată realizată intervenția pacienții vor trebui să-și schimbe stilul de viață pentru a beneficia pe tot restul vieții de efectele benefice. Aceștia vor trebui să urmeze un plan alimentar sănătos și să facă mișcare în mod regulat. 

Chirurgia bariatrică indicații

Chirurgia bariatrică nu este potrivită oricărei persoane cu un exces de kilograme. De aceea este foarte important să vorbești cu un chirurg specializat în bariatrie pentru a afla dacă ești un/o bun/ă candidat/ă. Fiecare caz trebuie evaluat în de-aproape de medicul specialist pentru a stabili cea mai bună metodă de slăbire. 

Schimbarea stilului de viață pe termen lung poate ajuta persoanele cu kilograme în exces. Dar pentru o parte dintre persoanele care se confruntă cu obezitate soluția salvatoare o reprezintă chirurgia bariatrică. 

Persoanele cu obezitate morbidă cu probleme de sănătate, care necesită intervenție rapidă, sunt candidatele ideale pentru chirurgia bariatrică. Asta fiindcă viața lor depinde de slăbirea rapidă și sub o îndrumare medicală atentă. Acest lucru nu se poate face prin diete, iar viața lor este o adevărată cursă contra cronometru. De asemenea, în cazul lor, excesul de kilograme  este atât de mare încât mișcarea în sine a devenit o corvoadă care le pune în pericol articulațiile și oasele. 

Care sunt beneficiile chirurgiei bariatrice?

„Am ales să trăiesc, să-mi ofer o nouă șansă la viață”, sunt cuvintele folosite de un pacient de-al doctorului Ștefan Tucă. Acesta cântărea 148 de kilograme înainte de intervenția de gastric sleeve și se confrunta cu diabet de tip 2 și hipertensiune. După operație a ajuns la 87 de kilograme, iar afecțiunile cu care se confrunta au intrat în remisie. 

Dincolo de problemele de sănătate fizică cauzate de obezitate, există și factorul psihic demn de luat în considerare. O pacientă de-a Dr. Tucă ajunsese să nu se poată suporta când se uita în oglindă. Excesul de kilograme o împiedica să mai fie activă și să facă toate lucrurile care o făceau să se simtă un om normal. Starea ei psihică s-a îmbunătățit exponențial după operația de gastric sleeve. 

O altă pacientă care a slăbit 34 de kilograme în 7 luni după gastric sleeve s-a luptat ani de zile cu excesul de kilograme fără succes. A încercat mai multe diete care o ajutau să slăbească pe termen scurt, dar apoi se îngrășa la loc, plus alte kilograme în plus. A reușit să se opereze la timp, fiindcă era în categoria de risc crescut pentru diabet. În plus, excesul de kilograme îi cauza dureri articulare, de spate și de genunchi. “Am primit o nouă șansă. Nu am cuvinte să-i mulțumesc domnului doctor pentru această șansă”, spune aceasta. 

Dacă ai obezitate și vrei să afli dacă chirurgia bariatrică te poate ajuta, apelează cu încredere la Dr. Ștefan Tucă, medic primar chirurgie generală, cu competență în chirurgie laparoscopica avansată și bariatrie. Te va ajuta să găsești cea mai bună soluție pentru a slăbi și a te menține.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button