Chirurgia bariatrică

Chirurgia bariatrică este potrivită pentru mine?

Încerci să slăbești de ceva vreme fără succes? Dietele la modă acum și programele tradiționale de slăbire nu dau rezultate? Dacă sănătatea ta suferă, si IMC-ul tău (indice de masa corporala) este peste 30, chirurgia bariatrică ar putea fi alegerea potrivită pentru tine.

Pierderea în greutate este mai mult decât o procedură chirurgicală, este vorba de a reincepe sa traiesti cea mai bună viață. Fiecare procedură bariatrica presupune si personalizarea nutriției postoperatorii, astfel încât să puteți obține o pierdere durabilă în greutate  și să transformați rutine noi în obiceiuri durabile.

Ce este chirurgia bariatrică?

Chirurgia bariatrică reduce volumul stomacului sau schimbă poziția stomacului și a intestinului subțire. Acest lucru vă modifică pofta de mâncare și metabolismul și va face să vă simțiți plin cu mai puțină mâncare. Operația de scădere în greutate afectează, de asemenea, semnalele hormonale care duc la creșterea în greutate, iar după operație pierderea în greutate devine mai facila.

Operația de scădere în greutate este minim invazivă. Se efectuează laparoscopic, ceea ce înseamnă că necesită doar câteva incizii mici la nivelul peretelui abdominal. Cicatricile vor fi cu greu vizibile, iar recuperarea este mai rapidă decât in operațiile tradiționale, clasice.

Chirurgia, de una singură nu va garanta pastrarea greutății ideale obținute. Pentru a vă menține noua greutate sunt necesare obiceiuri sănătoase – inclusiv o alimentație sănătoasă. Va fi necesar să construiți un stil de viață sănătos, sportiv, ca sa va mențineți noua greutate.

Există multe avantaje în chirurgia bariatrică dincolo de pierderea în greutate, inclusiv un risc redus de afecțiuni medicale cat si economii financiare pe termen lung. Doriți să aflați mai multe? Rezervați o consultație bariatrică, vom discuta tot ce va interesează.

Care sunt tipurile de chirurgie bariatrică?

Există doua operatii principale in chirurgia bariatrică: bypass gastric, si gastric sleeve. Inelul gastric si plicatura gastrica sunt proceduri care deși pot oferi avantaje pentru pacient, pot fi grevate de complicații redutabile. Decizia de a le practica in continuare, aparține fiecărui chirurg bariatric in parte.

Mini bypassul gastric este o alternativă modernă la bypassul gastric tradițional Roux-en-y. Este mai puțin invaziv și are un timp de recuperare mai scurt. Este o procedură în două părți, care implică reducerea dimensiunii stomacului și restricționarea absorbției prin ocolirea unei porțiuni din intestin.

Gastric sleeve este o operație care se realizează laparoscopic și implică îndepărtarea unei porțiuni din stomac, lăsând un tub gastric de volum mic. Stomacul este cam de mărimea unei banane. Stomacul rămas după gastric sleeve va spune creierului că sunteți plin când ați mâncat o cantitate mai mică de alimente decât de obicei. Operația gastric sleeve are avantajul ca îndepărtează partea de stomac care produce hormonul foamei, grelina.

Gastric Sleeve este cea mai populară și eficientă operație de slăbire pe care o oferim pacientilor. Contactați-ne pentru a  afla daca sunteți un bun candidat pentru gastric sleeve.

Ce nu este chirurgia bariatrică?

Ți s-a spus că intervenția chirurgicală pentru scăderea în greutate este calea mai ușoară sau că ar trebui să poți pierde în greutate doar cu dieta și exercițiile fizice? În primul rând, vă putem spune că intervenția chirurgicală bariatrică nu este o cale ușoară de rezolvare. Există pur și simplu unii oameni pentru care metodele tradiționale nu funcționează. Și, deși chirurgia modernă de slăbire este minim invazivă, aceasta implică în continuare schimbări importante ale stilului de viață.

Alte mituri ale chirurgiei bariatrice sunt că procedurile sunt riscante, că nu vei mai putea avea copii după aceea, că vei rămâne cu cicatrici majore. Nici unul dintre acestea nu este adevărat.

Cine ar trebui să recurgă la o intervenție chirurgicală bariatrică?

Procedurile bariatrice nu sunt pentru toată lumea. Chirurgii au un set de criterii pe care potențialii pacienți trebuie să le îndeplinească pentru a face o intervenție chirurgicală de acest tip. Acestea includ persoanele cu un indice de masă corporală (IMC) de 30 sau mai mare. Mulți pacienți au probleme de sănătate legate de greutate și nu au reușit să obțină singuri o pierdere semnificativă și durabila în greutate.

Problemele de sănătate legate de greutate care vă califică pentru un mini bypass gastric, sau pentru gastric sleeve includ diabetul, bolile cardiovasculare, problemele de fertilitate și apneea de somn.

Dacă îndepliniți aceste criterii, sunteți probabil un bun candidat la chirurgia bariatrică, dar numai un chirurg vă poate spune cu siguranță.

Care sunt beneficiile intervenției chirurgicale de slăbire?

Recastigarea energiei, mai multă încredere in sine și, bineînțeles, atingerea obiectivelor de slăbire sunt doar câteva dintre beneficiile intervențiilor bariatrice. Mulți dintre pacienții noștri sunt încântați să constate că problemele lor de sănătate au dispărut, sau simptomele s-au ameliorat semnificativ.

Pierderea în greutate vă poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și poate îmbunătăți simptomele precum hipertensiunea. Va însemna, de asemenea, îmbunătățirea fertilității și diminuarea problemelor menstruale. Apneea în somn, și diabetul zaharat se pot vindeca sau pot intra în remisiune după o procedură bariatrică.

Finanțarea chirurgiei bariatrice

Pierderea în greutate prin chirurgia bariatrica poate părea costisitoare, dar este o procedură care schimbă viața, care va transforma modul în care arăți și simți, cu beneficii pe tot parcursul vieții.

Dacă sunteți îngrijorat de costul chirurgiei bariatrice, există multe opțiuni de finanțare. Puteți plăti in rate si exista soluții de finanțare (credit pacient) pe care majoritatea băncilor comerciale le oferă. Chiar din acest site puteți contacta un broker de credite, care va poate ghida si va poate mijloci obținerea creditului bancar in câteva zile.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button