Complicațiile sarcinii și nașterii datorate obezității

Cum poate obezitatea complica sarcina și nașterea?

Obezitatea pune în pericol sănătatea dumneavoastră în multiple feluri, și după părerea chirurgilor care practica chirurgia obezității, obezitatea maternă este deosebit de riscantă. Vorbim despre obezitate materna, despre obezitate și sarcina, în acest articol făcându-se referire la femeile deja obeze în momentul în care au rămas însărcinate. Altfel, este frecventa creșterea ponderala în timpul sarcinii, fiind puține femeile care după ce nasc, revin brusc la greutatea de dinaintea concepției.

Obezitatea poate complica sarcina și nașterea în următoarele moduri:

Diabetul gestațional

Chiar dacă nu aveați niciodată glicemie ridicată înaintea sarcinii, obezitatea poate induce diabetul gestațional, care, la rândul său, poate aduce alte câteva complicații atât pentru dvs. cât și pentru viitorul copil.

Apneea de somn

Obezitatea adaugă din excesul ponderal în jurul gâtului și provoacă blocarea temporară a aerului care ajunge în plămâni în inspir. Acest lucru se întâmpla și în timpul somnului. În mod normal, apneea de somn induce oboseala diurna. În timpul sarcinii însă, poate crea complicații severe.

Preeclampsia

Datorită asocierii dintre obezitate și sarcina, puteți fi diagnosticata cu hipertensiune arterială, care la rândul său, va creste riscul de apariție a unor complicații ale sarcinii și nașterii.

Complicațiile obezității materne nu se termină odată cu nașterea copilului, ci prezintă multe riscuri care se refera la copil. Acestea includ:

Nașterea prematură

Travaliul poate începe mult mai devreme decât data estimată a nașterii, ceea ce poate duce la multe complicații pe termen lung și pe termen scurt.

Macrosomia fetala

În această condiție, copilul se va naște cu greutatea ridicată, și cu un cap destul de mare, acest lucru întâmplându-se dacă aveți diabet gestațional. De asemenea, travaliul va fi destul de lung și stresant, dacă ați ales nașterea naturala.

Malformații ale copilului la naștere

Obezitatea preexistenta, cât și în timpul sarcinii, înseamnă ca exista mai multe riscuri de malformații cardiace și defecte neurale congenitale pentru copilul dumneavoastră.

Avortul

Dacă suferiți de obezitate, aveți mai multe riscuri să aveți un avort spontan.

Nașterea unui copil mort

Obezitatea maternă crește, de asemenea, posibilitatea de a avea un copil născut decedat.

Cel mai bun mod de a preveni aceste riscuri esențiale, este prin a vă asigura că aveți un IMC (indice de masa corporala) cât mai aproape de normal. Acest lucru trebuie realizat înainte de a concepe un copil, sau o familie. Astfel, obezitate si sarcina sunt doi termeni ce nu ar trebui asociați. Puteți lua în considerare o intervenție chirurgicală bariatrică (micșorare stomac) pentru a vă asigura că pierdeți semnificativ din excesul ponderal. O operație gastric sleeve, reduce și dezechilibrul hormonal din organism. Acest dezechilibru ar putea fi o piedică importanța pentru o concepție naturală. O intervenție chirurgicala de slăbit (chirurgie bariatrica) sporește șansele de a avea un copil.

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button