Sunteți pregătit pentru chirurgia obezității?

Este chirurgia bariatrica (obezității) potrivita pentru dumneavoastră?

Ați încercat fără succes orice dietă, ghid și plan de nutriție pentru slăbit? Este posibil să fiți pregătit pentru o intervenție chirurgicală de scădere in greutate. Operația de scădere în greutate este o procedură care va va schimba viața și una dintre cele mai rapide modalități de a pierde în greutate.

Majoritatea oamenilor aud despre operația de slăbire și se gândesc ca ar fi potrivita si pentru ei. Alții se scufundă adânc în cercetare, dar nu fac niciodată primul pas in aceasta direcție. Dumneavoastră din ce categorie faceți parte?

Există multe motive pentru care oamenii nu iau in calcul operația de gastric sleeve; motivele financiare, nervozitatea, munca stresanta, timpul liber puțin, munca solicitanta, etc. Este timpul să va gândiți cu adevărat! Nu-i așa ca sănătatea, fericirea și încrederea depășesc orice scuza sau motiv?

Semne că sunteți pregătit pentru operația de slăbire

Sunteți obez sau sever obez

Aveți indicele de masa corporala (IMC) peste 30 kg / m2 sau obezitatea severa. IMC sau indicele de masă corporală este utilizat pentru a determina conținutul de grăsime corporală în raport atât cu greutatea, cât și cu înălțimea.

V-ați angajat să deveniți altfel si sa schimbați ceea ce sunteți

V-ați angajat să va schimbați pozitiv viața. Operația de slăbire necesită dăruire si motivație. Pentru a continua să piardă în greutate, pacienții trebuie să se concentreze pe o viața sănătoasă în fiecare zi. Chirurgia obezității (bariatrică) este extrem de eficientă în atingerea greutății dorite. Succesul acesteia pe termen lung vine din responsabilitatea si ambiția pacientului bariatric, in a menține rezultatul bun de după operație.

Diete si regimuri alimentare fara reusita

Ați încercat multiple strategii strategii de slăbire, fără rezultate notabile. Operația de scădere în greutate este cea mai bună opțiune dacă nu ați reușit să slăbiți prin dietă, exerciții fizice sau alte programe. Fiecare strategie de slăbit funcționează diferit, nu sunt doi pacienți la fel. Succesul depinde foarte mult de capacitatea și determinarea dumneavoastră de a va schimba stilul de viață.

 Existenta comorbidităților legate de obezitate

Exista numeroase comorbiditati si riscuri generate de obezitate. Chirurgia bariatrică este una dintre cele mai avansate metode, si  care generează pierderea în greutate cu diminuarea comorbiditatilor. Există numeroase beneficii pentru sănătate în operațiile de slăbire – îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, vindecarea diabetului de tip II, ameliorarea hipertensiunii arteriale si a apneei de somn, ameliorarea in general a multor afecțiuni medicale.

Sunteți determinat sa acceptați provocarea?

Chirurgia bariatrică face în principiu primii pași către vindecarea dumneavoastră, dar restul succesului va aparține. Beneficiile operației de scădere în greutate sunt reale, si îmbunătățesc cu adevărat calitatea vieții pacienților. Nu este ușor, dar ar putea fi singura șansă reală pe care o aveți de a vă schimba viața și de a vă atinge obiectivele. Oare, nu ar fi mai bine, sa trăiți mai mult, mai bine, si mai  fericiți?

5 comentarii

Despre experiența chirurgului în chirurgia bariatrică - Sleeve Gastric 17/01/2023 - 10:11 pm

[…] necesare de la cunoscuți sau de pe internet, urmează pasul următor: programarea la o primă consultație. Acest pas poate fi chiar cel decisiv, în urma căruia îți vei da seama dacă vei merge mai […]

Raspunde
Steatoza hepatică și obezitatea - Sleeve Gastric 11/02/2023 - 8:39 pm

[…] Pentru gestionarea și vindecarea steatozei hepatice, cea mai rațională opțiune o reprezintă intervenția asupra obezității. Se recomandă schimbarea stilului de viață și a dietei pentru ameliorarea efectelor provocate de […]

Raspunde
Gastric sleeve riscuri și complicații - Sleeve Gastric 15/06/2023 - 3:53 pm

[…] ești un/o candidat/ă pentru gastric sleeve, este important să reții că înainte de intervenție, există o perioadă de pregătiri […]

Raspunde
Dr Ștefan Tucă, specialist în chirurgia bariatrică 12/07/2023 - 5:19 pm

[…] dificile care ajung la Dr. Ștefan Tucă sunt adesea de tineri cu obezitate și probleme severe asociate. Aceștia îl aleg pentru dedicarea, profesionalismul și empatia de […]

Raspunde
Epidemia de obezitate - Sleeve Gastric - Dr Stefan Tuca 11/09/2023 - 9:23 pm

[…] Dar care este cel mai bun tratament pentru obezitate în cazul persoanelor cu obezitate severă sau morbidă? Din cauza excesului de kilograme mișcarea devine o corvoadă, iar dietele nu produc schimbări îndeajuns de rapide. În funcție de fiecare caz în parte există opțiunea de operații bariatrice.  […]

Raspunde

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button