Cum găsești cel mai bun chirurg bariatric

Cum găsești cel mai bun chirurg bariatric, o întrebare frecventă în rândul persoanelor obeze. Persoanele cu obezitate sau cele cu boli asociate cu o greutate corporală peste limita normală pot acum să scape de kilogramele în exces. Metodele care dau garantat rezultate spectaculoase sunt operațiile bariatrice. Cu ajutorul intervenției de gastric sleeve, de exemplu, pacienții pot pierde tot excesul de greutate

Dacă te califici pentru intervenția bariatrică, cel mai important pas este să găsești cel mai bun chirurg bariatric. Fiindcă nu este deloc o alegere ușoară, uite cum poți să selectezi chirurgul care te va opera.

Iată cum găsești cel mai bun chirurg bariatric

Caută un chirurg cu experiență în chirurgia bariatrică

Deși o mare parte dintre chirurgii pot face și operații bariatrice cu succes, este foarte importantă experiența în acestea. Chirurgul care a făcut multe operații bariatrice devine specializat în acest domeniu. Majoritatea chirurgilor devin pasionați de acest subiect și ajung să se perfecționeze în astfel de intervenții. Întotdeauna te vei simți și mai în siguranță să știi că ești pe mâna unui astfel de chirurg. 

Studiile arată că, cu cât chirurgii au făcut mai multe operații bariatrice, cu atât a scăzut numărul complicațiilor la pacienți. În consecință, asigură-te că chirurgul pe care îl alegi are o vastă experiență în chirurgia bariatrică. 

Cel mai bun cel mai bun chirurg bariatric are referințe de la alți pacienți și testimoniale

Cel mai bun chirurg bariatric este și cel care este recomandat de foștii lui pacienți. Ține întotdeauna seama de recomandările pe care le primești atunci când ești în căutarea chirurgului potrivit. Fie că vin de la cunoștințe, fie că le găsești online, un chirurg bun va avea mereu recomandări. 

Citește de asemenea testimonialele lăsate de pacienți pe paginile acestuia de social media. Tot online, urmărește grupurile de discuții pe teme bariatrice pentru a primi recomandări de la pacienți. Vei găsi astfel diverse recomandări de chirurgi din care să poți alege. 

Chirurg cu comunitate online

Un alt criteriu care te poate ajuta să alegi cel mai bun chirurg bariatric este comunitatea pe care acesta a clădit-o online. Un chirurg care a clădit o comunitate online, de exemplu sub forma unui grup, își ține pacienții aproape. Aceștia pot comunica deschis între ei și, împărtășind experiențe se susțin reciproc. 

Acest lucru denotă transparență din partea chirurgului și grijă față de foștii și viitorii săi pacienți. Procesul operațiilor bariatrice nu se încheie odată cu finalizarea intervenției. Urmează perioada de recuperare și apoi schimbarea stilului de viață. O comunitate online este un ajutor de nădejde oricărui pacient. 

Cel mai bun chirurg bariatric știe cum să comunice 

O operație bariatrică necesită o comunicare deschisă cu chirurgul, atât înainte, cât și după intervenție. Trebuie deci să te simți confortabil să discuți cu acesta și să simți că te ascultă și înțelege. Intervenția bariatrică îți va schimba profund viața și este necesar să poți adresa orice întrebare despre aceasta chirurgului. 

„Am vrut un medic pentru care să nu fiu încă un pacient pe care îl operează și atât.” Aceste cuvinte îi aparțin uneia dintre pacientele domnului doctor Tucă. Aceasta își amintește că domnul doctor i-a explicat în detaliu tot ce se va întâmpla. În plus, a ajutat-o inclusiv emoțional sprijinind-o și încurajând-o. 

Având în vedere etapele post-operatorii și modificările din viața pacienților, chirurgul trebuie să fie empatic și să știe să comunice.

Dacă obezitatea te împiedică să duci o viață normală și ești pregătit/ă să faci pasul pentru a scăpa de kilogramele în plus, fă-ți o programare pentru a afla mai multe despre te poate ajuta chirurgia bariatrică. Apelează cu încredere la Dr. Ștefan Tucă, medic primar chirurgie generala, cu competență în chirurgie laparoscopica avansată și bariatrie. 

Lasa un comentariu

vezi si alte articole ...

Call Now Button